Затворени между четири стени, притеснени от настоящето и умислени за

...
Затворени между четири стени, притеснени от настоящето и умислени за
Коментари Харесай

Алкохолът - враг, а не спасение по време на карантина

Затворени сред четири стени, обезпокоени от сегашното и умислени за бъдещето, мнозина протягат ръка към чашата с алкохол, търсейки в нея спасението от паниките . Но истината е, че по този метод по-скоро си вредим, в сравнение с да си оказваме помощ.

От европейското бюро на Световната здравна организация предизвестиха, че да разчитаме на алкохола, с цел да се оправим със самоизолирането, е непечеливша тактика, която нанася вреди на физическото и психологичното ни здраве .

Минимизирането на нездравословните привички, като пиянство и пушене, е един от методите да се преборим със напрежението, подбуден от стоенето у дома. Особено в случай че кардинално не сме почитатели на алкохола, не трябва тъкмо в този момент да променяме настройките си, сякаш с цел да отпуснем напрежението.
 Снимка 474188

Вместо това, би трябвало да се придържаме към прецизна рутина, която да придаде смисъл на всеки ден, даже да не съдържа изключително смислени и значими занимания. Важно е обаче част от нея да са постоянните тренировки, въпреки и малко, както и здравословното и разнообразно хранене.

Колкото по-ангажирано е времето ни с разнообразни занимания, толкоз по-малко предпочитание ще имаме да посягаме към чашката. Разбира се, не споделяме изцяло да забравим за алкохола, само че всичко би трябвало да бъде в рационални количества - най-добре чаша вино или едно малко с вечерята, написа Vice.

Винаги сме свързвали потреблението на алкохол с релаксиране, забравяне за грижите. Но същия резултат има и връзката с близки и другари . Затова вместо да пресушим бутилка, може просто да си създадем конферентен диалог с обичаните приятелки и да си споделим какво ни мъчи. Със сигурност не е по-различно от това, което и тях.
 Снимка 474185

Важно е и постоянно да си задаваме въпроса дали в съответния миг бихме си сипали алкохол, в случай че не бяхме в условия на изолираност . Ако отговорът е позитивен - можем да си позволим да пийнем малко. Ако е негативен - по-добре да не го вършим.

Разбира се, няма да пием доста, в случай че нямаме задоволително количество на разположение . Затова идващият път, когато излезем да пазарим, просто заменяме третата бутилка с вино с нещо по-полезно, което още веднъж ще ни достави наслаждение - шоколад да вземем за пример.
 ‪#‎stayathomechallenge‬, коронавирусът, самоизолирането и новото предизвикателство в обществените мрежи
Какво вършат всички с тоалетната хартия

До това води скуката

Няма по какъв начин да пропуснем и потвърдения факт, че потреблението на алкохол понижава защитните сили на организма . А когато имунитетът ни е слаб, вирусът, от който всички се тормозим, можем доста по-лесно да ни направи своя жертва.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР