Затварянето на училища за спиране разпространението на коронавируса е опасна

...
Затварянето на училища за спиране разпространението на коронавируса е опасна
Коментари Харесай

УНИЦЕФ се противопостави на затварянето на училищата, обясни защо е опасна мярка

Затварянето на учебни заведения за прекъсване разпространяването на ковид е рискова мярка за образованието на децата по света и прибавя обществени последици към здравните от пандемията. За това сигнализират за следващ път от УНИЦЕФ.

320 милиона деца са били спрени от учебно заведение при започване на декември, обявиха от организацията на Организация на обединените нации за децата.

От там приканват учебните заведения в целия свят да бъдат отворени и управляващите да се погрижат те да бъдат безвредни за обучавани и учители.

Затваряне на учебните заведения би трябвало да е последна мярка, смятат от УНИЦЕФ, които не ги одобряват за развъдници на ковид, нито виждат здравни изгоди от внезапното прекосяване към отдалечено образование.

Жените и девойките са изключително уязвими от отрицателното влияние на спирането на образованието, породено от затварянето на учебни заведения, предизвести организацията през ноември.

В края на октомври, УНИЦЕФ предизвести, че COVID-19 съществено визира образованието на децата в едва развити страни, защото по-голямата част от тях не могат да обезпечат достъп до благоприятни условия за отдалечено образование.

Около 1 от 6 деца - или 356 милиона в международен мащаб - са живели в последна беднотия преди пандемията и това състояние ще се утежни доста поради нея, оповестиха преди този момент Световната банка и УНИЦЕФ.

Източник: news.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР