Затварянето на икономиката заради коронавируса елиминира възможността творците да изпълняват

...
Затварянето на икономиката заради коронавируса елиминира възможността творците да изпълняват
Коментари Харесай

Светлина в тунела: Как пандемията изстреля търсенето на музикални инструменти

Затварянето на стопанската система поради ковид отстрани опцията създателите да извършват онлайн в съвсем целия свят, което срина приходите на музикалната промишленост. Но не всички данни от света на музиката са отрицателни, защото потребителите са почнали да търсят повече техника и принадлежности, а самостоятелните създатели са по-продуктивни от всеки път, уточни списание Rolling Stone.

Reverb е измежду фирмите, произвеждащи музикално съоръжение и принадлежности, които регистрират фрапантно повишаване на търсенето. Това важи за всички категории - както за веригите музикални принадлежности, по този начин и за по-малките такива и самостоятелните консуматори.

" Свидетели сме на необикновено огромни поръчки, които изпревариха даже размерите по време на празничния сезон ", сподели шефът бизнес развиване на компанията Джим Тюърк. " Някои от музикалните магазини, продаващи техниката ни, показаха, че март е бил най-хубавият месец в историята им. Спрямо същия интервал на предходната година търсенето на съоръжение набъбна с 50%. "
 Стрийминга на музика и по какъв начин се изкарват пари от този бизнес?
Стрийминга на музика и по какъв начин се изкарват пари от този бизнес?

67% oт потребителите онлайн са употребявали стрийминг услуги през последния месец

Положителната наклонност се следи както за цифрови устройства като MIDI и дръм машини, по този начин и за стандартни принадлежности като укуелетата. И трите категории означават над 100% напредък по отношение на същия интервал на предходната година, акцентират още от Reverb.

Веригата магазини за музикални принадлежности Sweetwater също регистрира извънредно високи продажби, които през работната седмица, приключваща на 24 април, са изпреварили покупките около Деня на благодарността. За същия интервал в обектите на компанията са влизали по над 500 хиляди души на ден, което е двойно над общоприетото. Броят на покупките им е бил сред 15 и 20 хиляди артикули дневно.

" Имаме по към 5 хиляди нови клиенти на ден, а още към 15 хиляди души се абонират за бюлетина ни ", сподели основният изпълнителен шеф на веригата Джеймс Сюрак. Бум на онлайн продажбите се вижда и от Guitar Center, където те са нарастнали с над 100% след въвеждането на изключителното състояние в Съединени американски щати в средата на март.
 Кои са най-печелившите музиканти за 2019 година?
Кои са най-печелившите музиканти за 2019 година?

Звездите в топ 10 са спечелили общо малко над 1 милиарда $

Тенденция, която показват всички обекти е, търсенето на музикални принадлежности от дилетанти, без значение от възрастта им. Много хора се насочват и към инструмент, на който не са свирили досега.

" След като въведохме онлайн уроците с преподавател онлайн, Guitar Center и дъщерният ни бранд Music & Arts организираха над 50 хиляди часа с искащи да се научат да свирят на китара ", споделя представител на компанията. " А защото учащите до неотдавна бяха принудени да си стоят у дома, доста от тях взимаха по няколко часа седмично. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР