Затварянето на дисиденти в психиатрични болници без никаква законова процедура

...
Затварянето на дисиденти в психиатрични болници без никаква законова процедура
Коментари Харесай

Китай продължава да затваря дисиденти в психиатрични клиники

Затварянето на дисиденти в психиатрични лечебни заведения без никаква законова процедура остава настояща процедура в Китай. Това съобщи през вчерашния ден група правозащитници, които упрекват китайската здравна система в сговор с управляващите, оповестява Франс прес.

Десетилетия наред управляващите в Пекин са употребявали системата от психиатрични лечебни заведения в страната, известна като " Анкан ", за репресии против политзатворниците.

В оповестен през вчерашния ден отчет Неправителствени организации " Сейфгард дифендърс " със седалище в Мадрид твърди, че тази " публикувана и рутинна " процедура продължава макар промените от през първите години на 21 в., засилили контрола на съдилищата над китайската психиатрична система.

Повечето данни са от диалози с жертви и техни близки, качени в интернет от китайската Неправителствени организации " Сивил райтс енд лайвлихуд уоч ", учредена от деятеля и публицист Лю Фейюе.

Разглеждат се случаите на 99 китайци, настанени в психиатрични клиники по политически аргументи сред 2015 и 2021 година

И " през 2022 година Китайската комунистическа партия продължава постоянно да затваря (свои) политически цели в психиатрични лечебни заведения, при все това преди повече от 10 години бяха подхванати промени в правната сфера, които да сложат завършек на тази варварска процедура ", се споделя в текста.

ККП има опция да в профил хората, подписващи петиции, и деятелите от юридическата система, отнемайки им вярата да се съветват с юрист или да отидат на съд, като им се слага диагноза " ненормален ", която ги изолира в обществен проект, даже откакто бъдат освободени ", прибавят правозащитниците.

Според документа " лекарите и лечебните заведения в съучастие с ККП подлагат жертвите на медицински безполезна хоспитализация без единодушието им и принудително им дават медикаменти ".

Авторите изброяват пандизчии, които настояват, че са били бити, изолирани и подлагани на електрошокове.

Сред държаните в затвори се загатва да вземем за пример млада жена, която излъчила в Туитър клип, показващ по какъв начин замазва с багра портрет на китайския президент Си Цзинпин. Също и мъж, изискал от Пекин обезщетение за рана, получена по време на военната му работа.

Потърсено от Агенция Франс Прес, китайското здравно министерство не дало никакъв отговор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР