Затревените язовири са празни, защото ремонтът им сега приключва, заяви

...
Затревените язовири са празни, защото ремонтът им сега приключва, заяви
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов за язовирите: Ремонтът сега приключва, затова са празни

Затревените язовири са празни, тъй като ремонтът им в този момент завършва, съобщи някогашният министър на стопанската система Лъчезар Борисов в брифинг от централата на ГЕРБ.

По-рано денем служебният отраслов министър Кирил Петков сподели, че при инспекция на три от 10-те изцяло приключени язовира са открити идентични разноски, които са надлежно два и пет пъти над пазарните цени.

В същото време тези язовири били празни и затревени.

„ Тези язовири не са били изпускани. Току що завършва техния ремонт, те са били изпуснати при ремонта и по тази причина са в такова положение на фотосите “, сподели Борисов.

Той добави още, че оборудванията са в цялостна редовност.

Борисов разяснява още, че язовирите за ремонт в страната общо са 416. „ Тези, които Кирил Петков дефинира като неработещи са ремонтирани – и стените, и оборудванията са в изрядно положение “, сподели той.

Относно повишените пазарни цени, Борисов разяснява, че изнесената цифра за цената на бетона не включвала труда, превозването и цялостното осъществяване на плановете. Той сподели и фактура, в която написа, че са платени 90 и 95 лв. за два типа бетон на пространствен метър. „ Явно сътрудниците употребяват общата сума “, добави Борисов.

По думите на някогашния стопански министър сега се следи развой на изчегъртване в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР