Затоплянето, причинено от човешката дейност, нараства с повече от 0,2

...
Затоплянето, причинено от човешката дейност, нараства с повече от 0,2
Коментари Харесай

Глобалното затопляне нараства

Затоплянето, породено от човешката активност, нараства с повече от 0,2 градуса по Целзий на десетилетие, заяви Агенция Франс Прес, представена от 24 часа.

За интервала 2013-2022 година стоплянето се е ускорило невиждано с повече от 0,2 градуса по Целзий за едно десетилетие, пишат петдесет учени в сп. „ Ърт систем сайънс дейта “, базирайки се на методите на Междуправителствената експертна група за климатични промени, който е конструкция към Организация на обединените нации.

Целта на проучването е да разпознава настоящите индикатори от отчета на Междуправителствената експертна група от 2021 година Учените актуализират данните всяка година, за срещите на КОП и политическия спор. Настоящото десетилетие е несъмнено като решаващо за спасяването на заложената от Парижкото съглашение от 2015 година цел.

„ Това е увещание каква е действителността. Спешно би трябвало да се понижат международните излъчвания на въглероден диоксид и метан, с цел да може да се ограничи световното стопляне “, сподели пред публицисти френският палеоклиматолог Валери Маон-Делмот, която е измежду създателите на проучването.

Новите оценки, дружно с друга обява, предстояща през септември, са първата „ международна сметка “ за уговорките на обособените страни да трансфорат в дейности Парижкото съглашение. Според него стоплянето би трябвало да се ограничи до 2 градуса по Целзий, а в случай че е допустимо – до 1,5 градуса по отношение на прединдустриалната ера.

Етикети: градусизатоплянеръст
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР