Засукан свят на Мариус Куркински ще даде началото на тазгодишното

...
Засукан свят на Мариус Куркински ще даде началото на тазгодишното
Коментари Харесай

Киномания 2019 стартира с новия филм на Мариус Куркински

" Засукан свят " на Мариус Куркински ще даде началото на тазгодишното издание на 14 ноември. Филмът е по едноименния роман на Николай Хайтов от сборника " Диви разкази ", а представянето му съответствува с честването на 100-годишнината от рождението на писателя.

Айше Сали с акцентите в програмата на " Киномания " 2019.

Човек, отблъснат от обществото и компликациите, с които съумява да се бори. С екранизацията на Хайтовия роман Мариус Куркински ни провокира да погледнем през очите на другия и да помислим за отношението ни към положителното и злото.
Мариус Куркински, режисьор и артист: Добротата е в придобиването на религия. Смятам, че това е нужна за времето история - да се напомня предишното, тъй като без него няма бъдеще.
Чувствителността към заобикалящия ни свят е тематика и на идващото предстоящо събитие на " Киномания ". След международната премиера и специфичната премия от фестивала в Торонто, " Физика на тъгата " идва в България със специфична вечер, отдадена на Теодор Ушев.
Теодор Ушев, аниматор: Ще бъде вечер, в която изображението ще води към това да осмислим тъгата -да забележим къде ни води и от кое място идва и по този метод да се почувстваме по-малко тъжни.
Освен " Един дъждовен ден в Ню Йорк " на Уди Алън на " Киномания " ще гледаме и " Болка и великолепие " на Педро Алмодовар.
Владо Трифонов, програматор на " Киномания ": Това е най-личният му филм - дали го прави, тъй като става на 70 и е решил да бъде изповеден и разсъблечен, само че филмът е извънредно въздействащ. Антонио Бандерас доста майсторски се превъплъщава в ролята на огромния режисьор и изцяло справедливо завоюва премията за мъжка роля в Кан.
Тази година времето за хубаво кино е от 14 до 28 ноември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР