Застрояват още една облагородена зона в Асеновград. Мястото се намира

...
Застрояват още една облагородена зона в Асеновград. Мястото се намира
Коментари Харесай

Строят сграда на мястото на детска площадка в Асеновград

Застрояват още една облагородена зона в Асеновград. Мястото се намира в квартал „ Лозница “. В пространството има детска площадка, а живеещите в региона са построили и чешма. Хората не са разбрали по кое време земята под детския ъгъл се е трансформирала от общинска в частна, а притежателят на парцела към този момент го е заградил, сигнализира общинският консултант от Движение за права и свободи Селим Емин. Той уточни, че жителите на квартала към този момент нямат достъп до направената от тях чешма, а децата им - до площадката и скоро следва започване на градеж. В отговор кметът на Асеновград лекар Емил Караиванов изясни от трибуната на локалния парламент, че право на благосъстоятелност на наследниците на съответния парцел е предоставено още през 2006 година
По думите на Емин, без значение, че тези обстоятелства са били известни на Общината, тя е вложила в зоната, като е сложила детска площадка и е издала позволение на хората в квартала да си изградят чешма. Защо са позволени сходни дейности, кой е виновен за протичащото се и дали въпреки всичко парцелът ще бъде застроен, не стана ясно от изявлението на градоначалника. В същото време, към момента няма развиване по другия проблем, касаещ издигане на блок върху зелена повърхност в асеновградския квартал „ Христо Ботев”.
Поради неналичието на отговор на подаваните тъжби и сигнали, жителите от региона желаеха да бъде планувана дата за осъществяване на обществен спор, в който да вземат участие всички наранени. След като тематиката не бе препоръчана за разискване и гласоподаване на вчерашната сесия на Общински съвет-Асеновград, хората се обърнаха с молба към управниците да бъдат изслушани заинтригуваните страни по казуса и надлежно – анулирано решението за градеж и заменен статутът на земята.
трибуната на локалния парламент представител на Инициативния комитет съобщи, че жителите са подготвени да показват доказателства и законови учредения да бъде изпълнено настояването им. Асеновградчани предложиха два разновидността за осъществяване на дебата. В първия случай той да се състои на изключителна сесия на Общински съвет-Асеновград, а във втория – да бъде въведено като първа точка от идващото постоянно съвещание на старейшините в града.
Към съветниците бе отправено и обединено обръщение от всички майки, живеещи в квартал „ Христо Ботев “, в част от което се споделя: " Всички знаем, че днешните подрастващи са бъдещите ръководещи, които няма да ни простят, в случай че и последното останало зелено леке, явяващо се като самобитен оазис на кръстопътя на три прилежащи квартала, бъде застроено. " В умозаключение хората желаеха благоустрояване на пространството, в което да бъдат построени детска площадка, юношески фитнес и стълби за преминаващите от горния квартал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР