Заставам пред вас с искрено безпокойство – не можем да

...
Заставам пред вас с искрено безпокойство – не можем да
Коментари Харесай

Холандският премиер: Щом си в ЕС, изцяло спазваш ценностите му

Заставам пред вас с откровено безпокойствие – не можем да позволим нашият метод на живот, нашата религия по какъв начин би трябвало да живеем, да бъде сменен от популистка философия. Геополитическият баланс се преобърща. Това съобщи в тирада пред Европейския парламент холандският министър-председател Марк Рюте.
Той подсети и следното - ние сме общественост на полезности - господство на правото, отбрана на свободата на пресата и отбрана на човешките права. Ако си вътре, значи си вътре напълно , акцентира Рюте, съгласно който беззаконието не е просто народен въпрос, щом си в Европейски Съюз.
Според Рюте що се отнася до развиването си Европейски Съюз би трябвало да обърне внимание на следното – повече и повече Европа не е добра тактика . Вярвам, че би трябвало да работим за по-перфектен съюз, съобщи холандският министър председател, визирайки следния принцип – да вършим по-малко, само че по-ефективно . Това беше четвъртият вид за развиване на Европейски Съюз от общо пет, които Европейска комисия предложи преди към този момент над една година в своята бяла книга. Рюте има вяра, че недомисленото уголемение единствено ще навреди.
Дебатът за мен стартира със следния въпрос – какво прави Европейски Съюз и задоволително ли е, акцентира холандският министър председател. Той акцентира, че би трябвало да има повече старания що се отнася до околната среда – предлагам 55% понижение на нездравословните излъчвания до 2030 година по отношение на равнището от 1990 година, сподели холандският политик, откакто напомни, че сегашната цел е 40%.
Специално въздействие Рюте обърна и на еврозоната и предизвести, че тя не е подготвена да понесе нова огромна рецесия като тази отпреди 10 години. Той изиска да се съблюдават Маастрихтските критерии - под 3% дълг от Брутният вътрешен продукт, тъй като " съглашението си е съглашение ", само че акцентира и, че като " положителни съседи " следва да има и помощ при положение на потребност що се отнася до валутния съюз на Европейски Съюз. Холандският министър-председател пожела и бюджетът на Европейски Съюз да се попълня на база " благосъстояние на глава от популацията " т.е. да има пропорция и по-богатите, по-големите, да заплащат повече. Той настоя за промяна на Общата селскостопанска политика и кохезионната политика, които в този момент гълтат 70% от бюджета на Европейски Съюз.
Външни провокации
Трябва да се оправим с враждебното отношението на Русия по отношение на съседите ѝ. Трябва да решим рецесията в Сирия. Китай и други разрастващи се стопански системи трансформират световния дневен ред и не може да не бъдат взети под внимание, беше тезата на Рюте. Холандският министър председател категорично изиска поддръжка от Екологичен потенциал за случая със сваления полет MH17 и Русия да заплати за стореното.
Дори връзката ни с най-важния ни сътрудник не е същата – Съединени американски щати излезе от Парижкото съглашение за климата, от нуклеарното съглашение с Иран и наложи мита върху стоманата и алумния. Лично аз оставам покровител на трансатлантическото партньорство, само че не можем да си затваряме очите за измененията, уточни холандският министър председател.
Рюте изиска Европейски Съюз да насочи твърдо обръщение на света – " не " на протекционистичните и корпоративните бариери и " да " на свободната търговия. И пожела всички страни в Европейски Съюз да се обединят по отношение на тези полезности, както и всички страни-членки на Европейски Съюз да са наясно, че обединяването е основата на триумфа.
За край холандският министър председател пожела повече работа що се отнася до политиката на миграция.
Сподели с товите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР