Заснемането на видео на обработването на изборните резултати в секционните

...
Заснемането на видео на обработването на изборните резултати в секционните
Коментари Харесай

160 лв. на парче ще осигурят видео от броенето на бюлетините

Заснемането на видео на обработването на изборните резултати в секционните комисии ще става посредством смарт устройства, които наподобяват на телефон, заяви пред БНР основният секретар на Министерството на електронното ръководство Ангел Петров.

" Мобилно устройство, на пръв взор наподобява на телефон, с тази разлика, че не може да организира нито гласови повиквания, нито да получава и изпраща есемеси. Това е свръхумна камера за видеонаблюдение. Тези телефони имат една-единствена функционалност – видеозаснемане на процеса и осъществяването му в действително време. "
-->
Със сканирането на QR код ще стартира процесът по лъчение, изясни Петров. Предвидени са образования за членовете на СИК посредством видеоклип, който ще бъде квалифициран.

Устройствата би трябвало да бъдат доставени до 21 март. След това ще може да стартира действителната проява на системата, съобщи Ангел Петров.

160 лв. е цената на едно устройство. Предвиден е задоволителен брой аварийни устройства, стана ясно от казаното от основният секретар на Министерството на електронното ръководство.

Планират се няколко теста на устройствата за видеозаснемане.

" В деня на изборите всяко едно устройство ще бъде механически изправно. "

" Параметрите, които сме заложили към тези мобилни устройства, са последно постижение на техниката. Всички параметри са настоящи към днешна дата ", увери той. По думите му това значи, че могат да бъдат употребявани през идващите 5 години.

Проблемът с съществуването на интернет връзка е голям. Има обитаеми места с извънредно ниско качество на покритието на мобилните оператори, означи Ангел Петров.

В най-малко 85 на 100 от секциите няма да има проблем. В останалите 15% от секциите е прекомерно евентуално сигналът да не е с положително качество на лъчение. На тези места наложително би трябвало да се обезпечи видеозапис по преброяването на гласовете и съставянето на протокола, разяснява Ангел Петров в предаването " Преди всички ".

" Приоритетно ще изтеглим тези устройства, които не са записвали в действително време, ще свалим записите от тях ", уточни той.

Очаква се " засилен интерес " от недобронамерени IT експерти, по тази причина страницата, на която ще върви излъчването, ще бъде под специфичен режим, разгласи още основният секретар на МЕУ.

" Очакваме голям брой на брой офанзиви към нея. Постарали сме се да я защитим по допустимо най-хубавия метод. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР