Заснемане на най-дългото хоро в района на циркуса на Седемте

...
Заснемане на най-дългото хоро в района на циркуса на Седемте
Коментари Харесай

Българско хоро на Седемте рилски езера доведе до санкции за организаторите

Заснемане на най-дългото хоро в региона на циркуса на Седемте рилски езера, за слагане връх за Гинес, докара до наказания за уредниците на събитието от страна на Дирекцията на " Национален парк Рила ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Санкциите ще бъдат наложени на Фондация " Нашият дом е България " за неспазване на режимите в предпазената територия, оповестиха от дирекцията на парка, а точно - нахлуване във водите на едно от езерата - Близанака по време на фотосите на хорото. 

Дирекцията е издала позволение за снимане на подиуми от филм, като в заповедта на шефа на парка са дадени експлицитни инструкции за метода на осъществяване на снимачните действия и организацията им.

Според издадения самостоятелен административен акт е позволено снимане на подиуми за филм в региона на езеро " Бъбрека " на 11 август включващо фрагменти на изгрев пред езерото " Бъбрека ", хоро и танци, изписване на жив надпис България, подиуми с присъединяване на статисти в национални носии и потребление на 3 топловъздушни балони при съблюдаване на избрани условия.

Едно от изискванията е " Да не се употребяват езерата в циркуса на Седемте рилски езера и притоците към тях за къпане, пране и миене. Абсолютно неприемливи са всевъзможни опити и действия, водещи до увреждане или заличаване на съставените елементи на околната среда. "

В обществените мрежи също избухна вълна от неодобрение, след издание на фрагменти от изграещите във водата.

Повече от 400 танцьори са се качили на Седемте езера, с цел да слагат връх за Гинес. Танцуването в езерата не е било планувано, а се е случило непринудено, обяснява Пламен Мирянов - един от уредниците пред NOVA. „ Това е страст. Това са младежи, които поради прилива на адреналин са го създали. От името на всички ансамбли бих желал да се извиня, тъй като не считам, че това е вярно. Осъзнаваме грешката си и не подстрекаваме никой да я повтаря ”.

„ Описали сме изискванията, при които би трябвало да се организира събитието и надлежно възбраните, които би трябвало да се съблюдават. Една от тях е да не се влиза в езерата. За страдание обаче група хора са играли хоро в езерото Близнака. За това нарушаване ще бъде формирана имуществена глоба за юридическо лице. Санкцията ще е за уредниците, защото отговорността е напълно тяхна. Глобата е до 10 000 лв. ”, са думите на шефа на Национален парк „ Рила ” Красимир Андонов.



В същото време се приготвя десетото юбилейно издание на провеждания в предпазени местности " Чатъма ", " Самодивски поляни " и " Батлъббоаз " в Родопите " Беглика фест ", който всяка година събира хиляди гости. Тази година фестивалът ще продължи цяла седмица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР