Заслужавате поздравления, ако сте се отказали от пушенето или дори

...
Заслужавате поздравления, ако сте се отказали от пушенето или дори
Коментари Харесай

10 храни чистят никотина от тялото

Заслужавате поздравления, в случай че сте се отказали от пушенето или даже занапред сте взели това решение съществено. Но това е единствено първата стъпка към възобновяване. Вашето тяло се нуждае от помощ, с цел да се оправи с насъбрания никотин, дружно с това и от зависимостта от него. Никотинът е един от най-силните опиати и най-трудно преодолимата взаимозависимост. Ако решите да се отървете от неприятния табиет, бъдете готови за упорита битка.

За да оказват помощ на пушачите (както някогашни, по този начин и настоящи), учените предлагат въвеждането на зеленчуци и плодове, както и зърнени храни в диетата. И настояват, че тази здравословна храна е главният асистент в битката с никотина, написа zdrave.to.

1. Броколи
Една от най-ценните храни са елементарните броколи. Съдържат висока централизация на витамини В5 и С, които са виновни за регулирането на доста значими процеси в организма. Недостигът на тези витамини води до метаболитни нарушавания. Консумирането на броколи усъвършенства метаболизма и защищава белите дробове от отрови (броколито съдържа гена NRF2, който пази белодробните клетки).

2. Портокали
Портокалите са най-разпространената цитрусова просвета в света. Лекарите мощно предлагат да добавите тези плодове към диетата си, защото са мощен антиоксидант. А също и антидепресант: консумирането на портокали възвръща равнищата на витамин С и понижава напрежението и безпокойството, породени от отхвърли от никотина.

3. Спанак
Спанакът е друга съкровищница на здравето, дружно с цитрусовите плодове. Най-вече е нужен на тези, които се отхвърлят от пушенето. Съдържа фолиева киселина и витамин В9, които са най-хубавите помощници за унищожаване на никотина от тялото. Витамин В9 оказва помощ за възстановяване на съня, а фолиевата киселина се бори с абстиненцията от никотина.

4. Джинджифил
Джинджифилът може да помогне за облекчение на доста от нежеланите резултати от тютюнопушенето. За оптимален резултат би трябвало да консумирате джинджифила в недопечен тип. Той ще понижи апетита за никотин, ще поддържа здравословното тегло, ще усъвършенства метаболизма, а по този метод бързо ще отстрани токсините от тялото.

5. Червена боровинка
Киселините, съдържащи се в алените боровинки, оказват помощ за премахването на никотина от кръвта доста по-бързо от другите органични детайли. Червените боровинки са богати на витамин С, с който те са изцяло способни да се конкурират с портокалите и лимоните, защото всички пушачи би трябвало да се оправят с недостига на този витамин. Освен това алените боровинки покачват кръвната захар по същия метод, по който никотинът го прави, което го трансформира в превъзходен сурогат на цигарите, когато се откажете от пушенето. Рецептата е доста елементарна: 3 супени лъжици боровинки с половин лъжица захар.

6. Лимон
Лимоните са различен предан асистент в битката за здраве. Известно е, че никотинът унищожава клетките и има извънредно неподходящ резултат върху кожата. Негативните резултати на никотина не престават най-малко още няколко дни, откакто сте изпушили последната си цигара. Лимонената киселина и витамин С ще ви оказват помощ неотложно да започнете да се борите с нежеланите резултати от тютюнопушенето.

7. Моркови
Като пушач постоянно намалявате концентрацията на витамини А и С в тялото си през целия ден. Това води до разрушение на нервните кафези, нарушено кръвообращение и мозъчна функционалност. Редовната консумация на сурови моркови ще помогне за възобновяване на витамини А, С и К и ще укрепи естествените защитни сили на организма.

8. Нар
Пушенето усилва сърдечния темп, покачва кръвното налягане и понижава равнищата на О2 в кръвта. За да противодействате на това, консумирайте нар или свеж сок от този плод. Освен всичко друго той оказва помощ и за увеличение на броя на алените кръвни кафези.

9. Пшенични трици
Пушенето може да стесни кръвоносните съдове. За да възстановите еластичността им, използвайте пшенични трици. Те са незаместим източник на фибри, най-важните макро- и микроелементи, които са от значително значение за човешкото тяло. Триците съдържат доста витамин Е, който има позитивен резултат върху сърдечносъдовата система. Семената на пшеницата също могат да понижат и риска от развиване на сърдечни болести при възрастни хора.

10. Зелена маруля
Колкото повече маруля ядете, толкоз по-малък е рискът от развиване на рак. Марулята е натурален източник на изотиоцианати и други антиоксиданти, които могат да оказват помощ за унищожаване на нежеланите отрицателни резултати върху организма вследствие на продължителна приложимост на никотин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР