Засилването на тактическото и стратегическото партньорство си обещаха тази седмица

...
Засилването на тактическото и стратегическото партньорство си обещаха тази седмица
Коментари Харесай

Агов: Северна Корея ще нормализира връзките с доскорошните си противници и ще засили тези с Китай

Засилването на тактическото и стратегическото партньорство си дадоха обещание тази седмица водачите на Северна Корея и Китай. Според Аврам Агов - експерта по История на Азия, това е „ невиждано дипломатическо възкръсване на съюза сред Китай и Северна Корея “.

Севернокорейският водач Ким Чен-ун направи следващото си двудневно посещаване в Китай, дни след срещата му с Тръмп в Сингапур.

Визитата му е знакова, тъй като идва да покаже желанието на Пхенян и Пекин за задълбочаване на двустранното съдействие сред тях, а и да затвърди ролята на Китай при идните при идните договаряния за нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров, както и за възстановяване на взаимоотношенията Вашингтон – Пхенян.

„ За Китай е значимо да взе участие в процеса на нуклеарно разоръжаване на Северна Корея и на новата динамичност на корейския полуостров, като по този метод да резервира позиции в региона. За Пхенян подобряването на обичайните връзки с Пекин би засилило позицията и в договарянията й със Съединени американски щати. Очаквам Ким Чен-ун и Си Цзинпин да продължат да координират дейностите си по нуклеарното разоръжаване и нормализиране на връзките на Пхенян и Вашингтон. Това е тактическата страна. От стратегическа позиция – съюзът сред Китай и Севера Корея ще продължи да се ускорява “, разяснява Агов.

Според него с следващото посещаване на Ким Чен-ун в Китай севернокорейският водач съобщи на международната общественост, че има поддръжката на Китай в новата дипломатическа динамичност на Корейския полуостров.

" Посланието е, че китайско-севернокорейските връзки ще се ускоряват редом с нормализиране на връзките на Северна Корея с досегашните съперници ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР