Засиленото присъствие на американските военни и федерални органи на реда,

...
Засиленото присъствие на американските военни и федерални органи на реда,
Коментари Харесай

Пелоси притеснена от полицейското присъствие във Вашингтон

Засиленото наличие на американските военни и федерални органи на реда , в това число неидентифицирани служители на реда, във Вашингтон е обезпокоително.

Това съобщи ръководителят на американската Камара на представителите (долната камара на американския Конгрес) Нанси Пелоси в четвъртък.

Тя приканва президента Доналд Тръмп към повече изясненост кой управлява всичко.

Над 50% от американските щати бяха мобилизирали Националната армия в отговор на гражданските безредици, които обгърнаха страната и не престават седмици наред.
 Националната армия на Съединени американски щати мобилизирана в 26 щата
Националната армия на Съединени американски щати мобилизирана в 26 щата

Над 50% от американските щати са мобилизирали Националната армия

Протестите в Съединени американски щати започнаха преди седмица след убийството на 46-годишния афроамериканец Джордж Флойд. Той беше арестуван по съмнение в потребление на подправена банкнота.

Невъоръжен и прострян на земята с белезници, Флойд молеше чиновник на реда да му разреши да диша, до момента в който служителят на реда притискаше коляното си във врата му. Видео демонстрира по какъв начин Флойд се оплаква, че изпитва болежка и не може да диша. Малко по-късно умира.

Тръмп осъди вандалските акции по митингите и хвърли Гвардията против тях. Той даже упрекна губернаторите, че не са наложили ред с твърда ръка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР