Засиленото напрежение в търговската и геополитическата сфера, безпрецедентно високото равнище

...
Засиленото напрежение в търговската и геополитическата сфера, безпрецедентно високото равнище
Коментари Харесай

Геополитическата конфронтация застрашава ръста на глобалната икономика

Засиленото напрежение в комерсиалната и геополитическата сфера, невиждано високото ниво на международния дълг и повишената финансова накърнимост заплашват растежа на световната стопанска система. Това е позицията на Международния валутно-финансов комитет (МВФК), управителен орган на Международния валутен фонд (МВФ), представена от международните организации и бТВ.

" Проблемите в демографската област и ниският растеж на продуктивността може да понижат капацитета за по-висок и инклузивен напредък в бъдеще ", споделят създателите на документа, взели участие в тазгодишните пролетни срещи по линия на МВФ и Световната банка.

" В краткосрочна вероятност рисковете като цяло са уравновесени, само че ще продължат да се изместват в посока към (икономическо) намаляване през идващите няколко тримесечия ", написа в заключителния документ.

" Данъчно-бюджетната политика би трябвало да бъде гъвкава и удобна за икономическия напредък ", а " структурните промени би трябвало да целят повишение на продуктивността, евентуалния растеж и заетостта, в същото време ефикасно да подкрепят тези, които понасят негативите от структурното преустрояване ", се показва в официалното съобщение.

МВФК акцентира, че би трябвало " допустимо най-бързо, изцяло и поредно да се реализира проектът за промени във финансовия бранш " с оглед по-нататъшното му подсилване. Набляга се върху смисъла на модерните технологии, икономическата интеграция и премахването на съпътстващите опасности.

Следващият конгрес на МВФК ще се състои на 31 октомври на остров Бали, Индонезия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР