Засиленото европейско наблюдение върху полицейското разследване на убийството на Дафне

...
Засиленото европейско наблюдение върху полицейското разследване на убийството на Дафне
Коментари Харесай

Малта е под безпрецедентен европейски мониторинг за убийството на Дафне Галиция

Засиленото европейско наблюдаване върху полицейското следствие на убийството на Дафне Каруана Галиция в Малта демонстрира степента на интернационална угриженост за върховенството на закона в страната, сподели един от синовете на журналистката, представен от " Ройтерс ".

Дафне Каруана Галиция, която правеше следствия против корупцията, беше убита през октомври при детонацията на сложена под седалката на колата ѝ бомба. Малтийските управляващи упрекнаха трима мъже за осъществяването на убийството, само че към момента не са разпознали поръчителите.

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) назначи в понеделник холандски народен представител за наблюдаващ на полицейското следствие в Малта. Той би трябвало да ревизира дали убийството се проверява задълбочено и независимо без политическа интервенция.

" Този мониторинг е невиждан за страна членка на Европейски Съюз. Той демонстрира степента на тревога в Европа за обстановката в Малта ", сподели Андрю, наследник на Каруана Галиция.

Еврокомисарят по правораздаването Вера Йоурова съобщи в понеделник, че скоро ще посети Малта, с цел да види по какъв начин върви следствието и да ревизира дейностите против прането на пари.

Представител на Съвета на Европа сподели, че това е първият път, когато Асамблеята е подготвила отчет за ликвидиране в страна членка на Европейски Съюз. Организацията до момента е следила следствията на убийства единствено в два случая, и двата в Русия.

Решението й пристигна, откакто локални и интернационалните медийни групи, в това число " Ройтерс ", започнаха да работят по историите, които отразяваше Каруана Галиция в границите на самодейност, наречена " Проекта Дафне ".

Малтийските управляващи обявиха, че нямат визия какъв претекстът за убийството. Правителството разгласи премия от един милион евро за информация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР