Засилените проверки по отношение на пътната безопасност на територията на

...
Засилените проверки по отношение на пътната безопасност на територията на
Коментари Харесай

Засилени проверки в Пловдивско, засечени са над 2000 нарушители за седмица

Засилените инспекции във връзка с пътната сигурност на територията на ОДМВР – Пловдив не престават, а все по-голям размер от тях се правят по утвърдилия се към този момент способ на линеен надзор. В резултат на неговото всекидневно използване дружно с останалите ограничения в тази тенденция, в дирекцията се регистрира повишение на административно-наказателната активност. Само в седмицата от 16 до 22 януари, на засечени в нарушаване на Закона за придвижване по пътищата водачи в Пловдив и региона, са формирани 381 акта и връчени 2200 санкции с фиш.

Хванатите зад кормилото след приложимост на алкохол са 25-ма, 11 са били под влияние на наркотични субстанции, а 10-ма – неправоспособни.Част от посочените резултати са реализирани по време на усилената работа на екипи от бранш „ Специализирани полицейски сили “ в събота в централната част на регионалния град.  През почивния ден те са ревизирали 42 МПС и 59 водачи и пасажери. За открити общо 14 пътни нарушавания са издали 8 акта и 5 фиша – измежду тях са за прекосяване на червен сигнал на светофар, не вземане предвид с пътната маркировка, неизползвани защитни колани, нередовни пътни документи, липса на застраховка „ Гражданска отговорност “. Неправоспособен водач и други двама – дрогиран и пийнал, са арестувани в ареста на Второ районно управление (на МВР).  

Организацията за осезаемо полицейско наличие по огромните булеварди и уличната мрежа на Пловдив и по главните пътни артерии в района продължава да бъде в действие. Тя се обезпечава от чиновници на секторите „ Пътна полиция “ и „ Специализирани полицейски сили “ и от тринадесетте районни ръководства.

Във фокуса на инспекциите им влиза ръководството на МПС от неправоспособни водачи, използвали алкохол или опиати, нападателно държание на пътя, обвързвано с нарушение на сигналите на пътните светофари, погрешно престрояване, неочаквани рискови маневри, лишаване преимущество на пешеходците. Също по този начин се следи и за погрешно прилагане на мобилни телефони от водачите, слагане на предпазни колани и защитни каски от водачи и пасажери. Акцентира се и върху спазването на скоростните режими, като на терен се работи с всички налични механически средства на дирекцията.

По данни на бранш „ Пътна полиция “ през посочения интервал на територията на дирекцията са зародили 16 пътнотранспортни катастрофи с един умрял и 18 потърпевши. Регистрирани са и 23 произшествия с материални вреди. В рамките на седмичния пътен надзор общо са формирани 25 полицейски производства.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР