Засилен трафик се очаква по пътищата у нас в последния

...
Засилен трафик се очаква по пътищата у нас в последния
Коментари Харесай

Чакат се големи тапи при голямото завръщане

Засилен трафик се чака по пътищата у нас в последния от поредицата почивни дни. Стотици хиляди се прибират по домовете си след празниците. Предприети са ограничения за обезпечаване на засилено полицейско наличие по главните пътища и автомагистралите и по всички входно-изходни артерии на огромните градове.

Най-натоварени за придвижване се чака да бъдат автомагистралите " Тракия ", " Хемус " и " Струма ". Засилен трафик се чака и на граничните пунктове с Гърция, Сърбия и Румъния, където също ще има засилено полицейско наличие.

В момента на Автомагистрала " Хемус " се ремонтира долното строене на 4 виадукта - при 19-ти км (виадукт " Потоп " ), 33-ти км (съоръжението при тунел " Витиня " ), при 36-ти километър (виадукт " Коренишки дол " ) и при 51-ви км (виадукт " Разлив " ). На оборудването при 9-ти км (в региона на с. Яна) се подменят дилатационните фуги. Поради това придвижването в региона на оборудванията при 9-ти, 33-ти, 36-ти км се прави в двете посоки в платното за Варна.

На виадукта при 51-ви километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът минава в двете посоки в платното за София. За повишение сигурността и облекчение на придвижването през днешния ден ще има две ленти за София и една за Варна.

Заради ремонтните действия е лимитирано придвижването на тежкотоварните камиони над 12 тона. Превозните средства се отклоняват при 30-ти км от пътен възел " Витинска река " по път I-1 София - Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат назад на Автомагистрала " Хемус " при 47-ми км при пътен възел " Ботевград " и назад.

Строително-монтажни работи се правят и на две мостови уреди на Автомагистрала " Хемус " на територията на област Шумен. Движението в сектор от 853 метра - от жп надлеза при км 364+744 до надлеза при км 365+597, се реализира в двете посоки в платното за Шумен.

На Автомагистрала " Тракия " заради ремонт на оборудванията при 17-ти и 18-ти километър в посока Бургас придвижването се реализира в двете посоки в платното за София. За облекчение на пътуващите през днешния ден ще има две ленти за София и една лента за Бургас. Шофьорите да се движат с нараснало внимание в сектора сред Ихтиман и тунел " Траянови врата " от км 45 до км 53, където е въведено ограничаване на скоростта до 90 км/ч в двете платна за придвижване заради неравности на пътната настилка и осъществяване на ремонтни действия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР