Засилен сутрешен филтър за недопускане на деца с клинични симптоми

...
Засилен сутрешен филтър за недопускане на деца с клинични симптоми
Коментари Харесай

Детските градини в Димитровград със засилен сутрешен филтър

Засилен утринен филтър за недопускане на деца с клинични признаци за остри заразни заболявания, както и за съблюдаване на наложителните ограничения за понижаване на рисковете от зараза е в действие от през днешния ден в детските градини на община Димитровград. Той би трябвало да бъде проведен от шефа, като в приемането на децата заран взе участие акредитиран от него представител на личния състав и здравно лице. При констатиране на признаци на заболяване и/или температура по-висока от 37,3 градуса, детето не се приема.

Педагогическият и непедагогическият личен състав, както и външни лица, наложително би трябвало да употребяват защитни маски, гласи заповедта на кмета Иво Димов. В постройката на детската градина от децата това не се изисква.

Съгласно заповедта е наложително също двукратно влажно разчистване и стерилизация на всички сериозни точки; ежедневна двукратна стерилизация на подовете, измиване с вода и сапун на играчките, масите и при нужда на столовете; двукратно на ден проветряване на пространствата в неявяване на децата; стерилизация на приборите и съдовете за хранене след всяка употреба; потреблението на самостоятелни кърпи за ръце и чаши за вода за всяко дете; миене на ръцете на децата и личния състав с течен сапун и топла вода след посещаване на тоалетната, преди хранене, след отдих навън.

Въвеждане на протоколи за държание при подозрение за ОВИ в детската градина и при съществуване на един или повече признаци при дете и ограничение на достъпа в постройката за родители и външни лица са също измежду включените в заповедна ограничения.

Когато атмосферните условия не разрешават управлението на детската градина следва да сътвори организация, която да обезпечи безвредното приемане и предаване на децата, без да се позволяват родителите в постройката на детската градина. Ако е неотложно да бъде позволен, би трябвало да носи защитна маска за лице, да употребява калцуни и да дезинфекцира ръцете си преди влизане. Не се позволяват в постройката външни лица и личен състав с прояви на остри вирусни инфекции, написа още в заповедта.

Тя изисква и недопускане, при опция, сливането на групи и смесването на деца от обособени групи, като указва шефовете да провеждат работата с децата в една и съща група и с един и същи личен състав. По изключение се позволява промяна на личен състав по време на болничен, отпуск и други

Ще се включват при опция в менюто на децата повече тонизиращи питиета, като билков чай, мляко, сокове и плодове, твърдят още от общината в Димитровград.

Съгласно заповедта краткотрайните противоепидемични ограничения в детските градини ще продължат до 31.01.2023 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР