Засилен контрол на търговци на едро на риба и рибни

...
Засилен контрол на търговци на едро на риба и рибни
Коментари Харесай

НАП Варна засилено проверява търговците на риба

Засилен надзор на търговци на едро на риба и рибни магазини започнаха инспекторите от " Фискален надзор “ към Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна. Фискалните сътрудници наблюдават за съществуване на касови апарати, издаване на фискални бонове и действително отчитане на оборотите в морската столица.

Проверките са стартирали на рибната борса на Кооперативния пазар, след подаден сигнал в териториалната дирекция, че на клиентите в борсата не се издават касови бележки. Инспекторите са осъществили надзор на 15 търговци на риба и рибни артикули, за които са получили и предварителна информация от звеното за отдалечено наблюдаване на касовите апарати, че регистрират съмнително ниски обороти. По време на инспекциите на 5 от търговците са формирани актове за административно нарушаване – неиздаване на касов бон. За това нарушаване обектите ще бъдат запечатани за период до един месец. На други 3-ма  търговци са формирани актове за разлика в касовата наличност и отразените продажби на фискалните устройства. Дистанционното наблюдаване на неточните търговци на риба ще продължи и при нов недействителен спад на оборотите им ще бъдат посетени още веднъж от данъчните.

От Национална агенция за приходите Варна припомнят, че лице, което не издаде фискална касова записка (фискален бон), се санкционира с имуществена глоба – за юридически лица и еднолични търговци, в размер от 500 до 2 000 лева При наново нарушаване размерът на глобата е от 1000 до 4 000 лева За продавача или лицето, което е било длъжно да издаде касова записка, само че не издало и е приело заплащането, санкцията е от 100 до 500 лв..

Освен наложените парични наказания, при открито неиздаване на касова записка, обектите на нарушителите ще да бъдат запечатани за период до един месец.

Сигнали за укриване на обороти и неиздаване на касови бележки могат да се подават посредством Информационния център на Национална агенция за приходите на телефон 0700 18 700.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР