Засилен интерес към масовия градски крос на 2 км отбелязват

...
Засилен интерес към масовия градски крос на 2 км отбелязват
Коментари Харесай

Засилен интерес към масовия градски крос по време на Маратон Варна

Засилен интерес към всеобщия градски крос на 2 км означават уредниците на Маратон Варна, плануван за 13 май 2018 година В обичайното тичане на късата отдалеченост са поканени всички учащи в града, а учебното заведение с най–масово присъединяване ще получи съоръжение за бадминтон (мобилни колове и мрежа), предоставено от сътрудниците от Русе–Спорт. Участие в Градският крос са декларирали и състезатели с нарушено зрение от Семеен кодекс „ Успех “, Семеен кодекс „ Вихър “ и СОУ „ Проф. Иван Шишман “, както и състезатели с инвалидни колички от Семеен кодекс „ Икар “. Интересен бонус се дава и от Спортен комплекс AquaLife (Кранево), който ще награди българката и българина с най-предно класиране в дистанцията 42.195 км с ваучери за уикенд в комплекса.

Маратон Варна2018 ще се състои на 13 май със старт тъкмо в 9.30 от площад Независимост. В новото лицензирано трасе за първи път е включен и полумаратон. Зоната на старт/финала още веднъж е на площад „ Независимост “ пред Операта, само че след прекосяването по централната пешеходна зона, маршрутът навлиза в Морската градина и там към този момент се вие по алеята около самия бряг. Така бегачите още веднъж ще бягат измежду зеленината на парка, само че този път пред очите им ще бъде и морският небосвод. Промените са в две от дистанциите, като в този момент участниците имат следния избор:
- 2 км градски крос (без възрастови ограничения) – със стартови номера с черни числа
- 10.5 км една обиколка (без възрастови ограничения) – номера със зелени числа
- 21 км полумаратон две обиколки (без възрастови ограничения) – номера със сини числа
- 42.195 км маратон четири обиколки (право на присъединяване имат единствено навършилите 18 години към деня на състезанието) – номера с червени числа.

Състезатели с картотека за 2017 година към БФЛА са освободени от такса присъединяване за дистанцията 42.195 км. Контролното време за класическия маратон си остава 5 часа, подкрепителни и освежителни пунктове ще бъдат построени на всеки 5 км и на старт/финала съгласно условия на ИААФ. Сроковете и методите за регистрация, както и изискванията за присъединяване могат да се видят в интернет страницата на маратона, в която онлайн формулярите са отворени и одобряват поръчки: http://marathonvarna42km.com/.

До няколко дни ще станат ясни имената на участващите елитни задгранични спортисти, което към този момент се трансформира в традиция за Варненския маратон. За това спомага и атрактивният общ награден фонд от 49 000 лева, разпределен в 44 самостоятелни награди. За спечелилите в класическия маратон са планувани по 8000 лева при мъжете и при дамите, което още веднъж сигурно ще притегли класни маратонци от водещи международни школи и е причина за нови върхове и върхови достижения. Парични награди има и за призьорите в останалите дистанции без градския крос на 2 км, където обаче са готови доста награди: спортни сакове, спортни екипи, шапки и други

Ето кои победиха с лавровите венци като първенци в досегашните две издания на Маратон Варна:

2016 година
МЪЖЕ Ахмет Насеф (Ит) 2.19:51 ч.
ЖЕНИ Еверлин Косгей (Кен) 3.06:18 ч.

2017 година
МЪЖЕ: Абделади Тиар (Мар) 2.20:32 ч.
ЖЕНИ: Рут Матебо (Кен) 2.44:57 ч.

Можете да се включите и като доброволец, уредниците набират искащи да оказват помощ по застраховане на трасето, обща работа в базата, както и подготовка преди деня на старта – разпределяне на листовки и подкрепяне на записването. Записването на претендентите ще е до 8 май посредством формуляр или посредством позвъняване на телефона, възложен в специфичната секция на уеб страницата на маратон Варна.

Маратон Варна още веднъж е част от получилата към този момент известност атлетическа верига под мотото „ Бягането като метод на живот “. Поредицата от маратони започва на 1 април в Стара Загора и ще приключи есента с Wizz Air София Маратон на 14 октомври. Тази година нов правилник улеснява печеленето на 20-хилядния
джакпот, детайлности и таблицата с разпределението на точките можете да видите в уеб страницата на Варненския маратон, където е оповестена детайлна информация за събитието и измененията по трасето: marathonvarna42km.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР