Защото искаме да дадем нов път, нова визия. Искаме България

...
Защото искаме да дадем нов път, нова визия. Искаме България
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ в дебат без Слави Трифонов, който отказа участие пред Нова телевизия

Защото желаеме да дадем нов път, нова визия. Искаме България да е образована нация, България, в която да няма корупция, в която българските жители да живеят умерено, да се развива стопанска система. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски.
Според транспортния министър Росен Желязков обаче, ГЕРБ завършва един извънредно сполучлив мандат. Той даде образци – 124 милиарда лв. Брутният вътрешен продукт при прогноза 110 милиарда лв. за 2020 година. Средната заплата доближи 1500 лева, след Естония сме с най-ниския % на вътрешен дълг към Брутният вътрешен продукт, имаме растеж на стопанската система не по-малко от 3,5 %. Само преди 2 години обаче, че с подобен напредък ще станем междинна по стандарт страна в Европейски Съюз след 50 години!
 Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ открива предизборната си акция в Бургас Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ открива предизборната си акция в Бургас
Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ ще открие предизборната си акция в Бургас на 8 март. Водач на листата на обединението в морския гр...
Коронавирусът
Конкретно за коронакризата, Свиленска беше безапелационен пред Нова телевизия, че Българска социалистическа партия е споделила, че би трябвало да има лечебни заведения за COVID-19, да има всеобщо гратис тестване, да се задейства проекта на проф. Гайдарски за реакция при зараза от 2006 година (одобрен от правителството), а не се е случило. Според Свиленски, държавното управление работи безредно, без да се знае всяка мярка с каква цел се прави. Желязков обаче подсети, че по този начин и не беше реализиран консенсус по основни ограничения – да вземем за пример носенето на маски, по тази причина държавното управление постоянно е търсело сечението сред здравното и икономическото, с цел да има баланс.
Стигна се и до спор – за какво не потърсихме и други ваксини, като има дефицит със сегашните 3 – да вземем за пример „ Спутник V ”. Желязков отвърна, че като организация и логистика имунизацията и опашките станали на зелените коридори и то в обстановка на непрекъснато опровержение към имунизацията. " Вие преборихте недоверието, като наредихте хората на опашките пред лечебните заведения ", съобщи Свиленски. " Голяма част от нашите политически съперници се постараха да основат съмнение към имунизациите – за чипиране ", сподели Желязков.
На въпрос дали Българска социалистическа партия е щяла да направи нещо по-различно като проект, Свиленски отвърна, че държавното управление е трябвало да подсигурява нужния брой за другите групи съгласно петфазния проект на имунизация. Считате ли, че единствено съветската ваксина ще реши дефицита, попита Желязков, а Свиленски изиска при дефицит да се обърнем към други благоприятни условия.
Икономическите ограничения против ковид
 Българска социалистическа партия открива предизборната си акция със серия от събития в цялата страна Българска социалистическа партия открива предизборната си акция със серия от събития в цялата страна
Българска социалистическа партия решително започва откриването на предизборната акция за нов парламент с ясна поръчка за продобиване на изборите в цялата страна. С...
В обществен проект бяха непокътнати 300 000 работни места, заключи Желязков дейностите на държавното управление на Бойко Борисов. Всяка една мярка, която ръководещите предложиха, закъсня – нито една не стигна до българския бизнес, до семействата, отвърна Свиленски.
България в никакъв случай не стигна до цялостен локдаун, това се прави оценка като триумф на фона на обстановката при прилежащи и други държави-членки от Европейски Съюз, напомни Желязков. Последва и спор особено за концесия Летище София – от " не желаеме да подаряваме ", до " в случай че няма концесии, ще има обезпечен разход, не обезпечен доход ". " Българска социалистическа партия в програмата си следват тъкмо това, което вършим към този момент ", уверен е Желязков.
Корупция
Няма и една крачка напред. България е най-корумпираната страна – казано е и от европейските сътрудници, и от Съединени американски щати. За 12 години, откогато ГЕРБ ръководи, корупцията проби в законодателството, акцентира Свиленски. Какви оферти направихте като народен представител за битка с корупцията, отвърна Желязков. Според него, корупцията в България била доста огромен проблем, тъй като виреела на битово равнище.
Конкретно тук стана спор за " Автомагистрали " и практиката за " инхаус възлагане " т.е. без публични поръчки. Свиленски е уверен, че сдружението няма задоволително потенциал да се оправи с огромни планове (къде са 4 милиарда лева), до момента в който Желязков не се съгласи и попита по кое време социалистите са откровени - като желаят повече страна в стопанската система или като не желаят. " Трябва да се разделим с матрата, че с връзки се реализира всичко - това става със разкъсване на връзката с администрацията ", разяснява Желязков, а Свиленски го нападна къде тогава е електронното ръководство.
 „ Гласовете ви слушам “ – писмо на един българин от Париж „ Гласовете ви слушам “ – писмо на един българин от Париж
Използвам заглавието на последния разказ на Димитър Талев от тетралогията му за живота и революционните битки на българите в Македония,...
Бихме ръководи с " патриотите ", със Съюз на демократичните сили, уточни Желязков. След изборите, Българска социалистическа партия ще се допита до членовете си с кого желаят коалиция, сподели Свиленски.
Според казаното от Виктор Николаев при започване на дебата, покана е имало и към партията на Слави Трифонов " ИТН ", само че тя не е била почетена. Самият Трифонов сподели на 1 март за какво няма да дава изявленията в други медии –!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР