Защо войските за РЕБ са една от най-секретните структури на

...
Защо войските за РЕБ са една от най-секретните структури на
Коментари Харесай

Невидимата страна на операция Z

Защо войските за РЕБ са една от най-секретните структури на съветските въоръжени сили

„ Използвайки съвсем целия боеприпас от налични при тях системи и комплекси за електронна битка, съветските войски, участващи в специфичната военна интервенция за денацификация и демилитаризация на Украйна, оставиха въоръжените сили на Украйна, нагледно казано, без „ очи” и „ уши”. Това изказване направи формалният представител на държавната корпорация Ростех.

Действително, театърът на СВО се трансформира в най-големия полигон, където множеството от системите и комплексите за електронна битка на въоръжение в специфичните войски на въоръжените сили на Руската федерация показват своята бойна успеваемост и оперативна надеждност.

Много " специфични " войски

Ако приказваме за режима на секретност, присъщ за един или различен тип (тип) войски на въоръжените сили на Руската федерация, тогава равнището му във връзка с оборудването за електронна война е сравнимо с рестриктивните мерки, открити във връзка с нуклеарните оръжия. И това е освен разбираемо, само че и напълно разумно.

Концепцията за мрежово-центрична война, която се ползва през днешния ден, се смята за най-актуалната в актуалните условия, защото сполучливият резултат от съвсем всяка военна интервенция се дефинира на първо място от професионално построената информационна мрежа, която сплотява всички детайли на тактическо равнище. И едно от основните места в тази система принадлежи на единиците за електронна война.

Съвременният спектакъл на военните дейности дава на подразделенията и частите за радиоелектронна битка опцията да извършват сполучливо най-широк кръг, да кажем, доста " характерни " задания, в това число:

- угнетяване на радиокомуникациите, осигуряващи нарушаване на координацията в командването и управлението;

- завладяването на владичество в ефира;

- заглушаване на електронни системи и комплекси на противника;

- нарушение на действието (до цялостен отказ) на системите за ръководство на войските и огъня, което води до общо понижаване на успеваемостта на потреблението на бойни оръжия;

- отбрана на личните системи за ръководство и ръководство на войските (оръжия) от електронни разстройства от съперника.

В момента без присъединяване на средства за електронна битка не са вероятни нито разследващи интервенции, нито образуване на противовъздушна защита на стратегически значими уреди, нито ограничения за битка с тероризма. И, несъмнено, без средствата за електронна война е безусловно невероятно провеждането на високоефективни бойни дейности на модерно равнище. И тази теза най-успешно удостоверява хода на съветската специфична военна интервенция за демилитаризация и денацификация на Украйна.

Дори повърхностният разбор на военните дейности в украинския спектакъл демонстрира неведнъж увеличение на интензивността на потреблението на безпилотни летателни апарати /БЛА/ и атакуващи оръжия, оборудвани със модерно електронно и радиоелектронно съоръжение, което приема и препредава информация. И в бъдеще единствено ще пораства.

При такива условия, по мнението само че началника на войските за РЕБ генерал-лейтенант Юрий Ласточкин, „ резултатът от бойното потребление на обещаващи системи за РЕБ е съпоставим с успеваемостта на високоточните системи за заличаване на огъня “. Но да се върнем назад към Украйна.

За «глухите» и «слепите»

Както отбелязва колумниста на консервативното американско издание Military Watch Magazine, въоръжените сили на Украйна избират потреблението на безпилотни летателни апарати във връзка с провеждането на тактически разследващи интервенции.

В изискванията на тотално владичество на съветската авиация в украинското въздушно пространство този фактор закупи основно значение, защото информацията, предоставена от шпионски спътници на Северноатлантическия алианс, се характеризира с ниско равнище на досегаемост и приложимост.

На този декор, отбелязва порталът, зачестиха недоволствата на украинските военни по отношение на всеобщото разполагане на съветските въоръжени сили на дейно съоръжение за електронна война, което еднообразно надеждно блокира работата както на разследващите, по този начин и на ударните БЛА.

Действието на съветските системи и комплекси за електронна война по време на специфичната военна интервенция за демилитаризация и денацификация на Украйна докара до изострен дефицит на надеждни канали за връзка и информация за командването на въоръжените сили на Украйна. Малките БЛА, употребявани от украинските военни и националисти за разследващи цели, се обезвреждат сполучливо с противодронови пушки, като да вземем за пример REX-1.



На фотографията: боец с антидронове REX 1 (Снимка: Вадим Савицки / пресслужба на Министерството на защитата на Русия / ТАСС)

За угнетяване на по-сериозни дронове, като стратегическия БПЛА на Северноатлантическия алианс, който се опита да организира разследваща активност в полза на въоръжените сили на Украйна в Черно море в края на май, има различен и доста необятен набор от електронни бойни комплекси и системи. Едно от най-мощните средства на съветската електронна война, чиято функционалност разрешава да се лишат връзките, навигацията и деактивирането на авиониката на самолети и надводни кораби (да не приказваме за БПЛА), би трябвало да се смята късовълновия брегови комплекс за електронна война Мурманск-БН. Обхватът на подобен комплекс, конфигуриран през 2017 година на територията на Кримския полуостров, обгръща даже част от Средиземно море, да не приказваме за територията на Украйна.

Ясно е, че обособен дрон не е предпочитана цел за подобен мощен комплекс, какъвто е Мурманск-БН. Въпреки това, в арсенала на съветската формация, участваща в СВО за денацификация и демилитаризация на Украйна, има няколко системи, които имат еднообразно високо равнище на бойна успеваемост.

На първо място, това е станцията за разстройства и заглушаване на радиовзривателите на разнообразни муниции „ Ртут-БM “ (площ на деяние 20-50 хектара), системите за радиоелектронна битка от фамилията Kрасуха и 1Л267 Moсква-1. Последните две мощно сковават действието на всяко вражеско нападателно или отбранително оръжие в зоната им на деяние.

" Притесненията " на киевските домакини

Reuters, позиционирана като една от най-големите новинарски организации в света, разгласява информация за отхвърли на Пентагона да достави разследващи и ударни БЛА MQ-1C Grey Eagle с излетно тегло не по-малко от 1500 кг на територията на „ страната на най-смелите президенти ".

Припомняме, че приказваме за безпилотен летателен уред, кадърен да бъде във въздуха към 30 часа и да доближи на практика таван на височина от 8850 метра. И в случай че по-рано забавянето на доставката на тези БЛА се обясняваше със страховете на задграничните оператори при потреблението на MQ-1C Grey Eagle против обекти на територията на Руската федерация, в този момент реториката се промени.

Според редица високопоставени чиновници, представляващи министерството на защитата на Съединени американски щати, през днешния ден съществува действителна опасност освен от физическата загуба на тези скъпи БЛА (8,0 милиона $ за единица), само че и от залавянето им от съветските въоръжени сили. Анализаторите на Reuters са подкрепени от няколко други източника с експертна тежест в Северноатлантическия алианс.

Те считат, че актуалните съветски системи и комплекси за електронна война, употребявани през днешния ден в хода на специфичната военна интервенция за денацификация и демилитаризация на Украйна, са в положение да „ пречат на контролния канал на БПЛА, вследствие на което последният ще бъде или хванат или окончателно изгубен “. Именно този сюжет на развиване на събитията е плануван от западните анализатори и то освен при положение на прекосяване на границите на Руската федерация, само че и при сериозно доближаване към тях.

Освен това източници, близки до Пентагона, означават невиждано ниската бойна успеваемост на идващото американско „ знамение оръжие “ – дроновете-камикадзе Switchblade. Посочва се индикатор от 20%, който не се вписва в необятната PR акция, предшестваща доставките им в Украйна. Прави усещане, че като причина за следващата зрада се акцентира работата на мощните системи за радиоелектронна битка с огромен обхват на въоръжените сили на РФ Красуха и Борисоглебск.

В същото време би трябвало да се разбере, че опциите на съветските войски за EW като цяло и в частност на тези, които вземат участие в зоната на НВО, са несравнимо по-широки. По време на интервенция " Z " те се отличават с огромна централизация в избрани зони, нормално лимитирани от предния край, където в избран миг от време е належащо да се потисне навигацията, връзките и ръководството на БЛА. Мащабните цели, изискващи потреблението на „ съществени “ комплекси, като въздушни командни пунктове, просто липсват в модерна Украйна.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР