Защо трябва да се говори, когато няма какво да се

...
Защо трябва да се говори, когато няма какво да се
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Разговорите в НС не трябва да са бутафория

Защо би трябвало да се приказва, когато няма какво да се каже. Смятам, че в политиката умеенето да мълчиш е толкоз скъпо, както и умеенето да приказваш. Това разяснява депутатът от ИСБНИ и зам.-председател на Народно събрание Татяна Дончева в студиото на БТВ насложилата се политическа обстановка след показаното проектоправителство №2 на " ИТН " и реакциите на безмълвие от страна на партиите, от които те търсят поддръжка. " Изправи се.БГ! Ние идваме " и " Демократична България " нямат обща тактика за диалози с " ИТН ", а самите диалози тя дефинира като сюжет, който търпи развиване. Не може да се чака за една нощ да се реализира цялостна развръзка на обстановката, предизвести Дончева, само че това беше последния й въздържан коментар по тематиката.

По думите й политическият развой не може да бъде подменян с някаква декларация... " В политиката има правила, тези правила са основани от доста епохи. Има и хора, които желаят да нарушат всевъзможни правила. Такива бунтари има доста по света. Те в миналото са на мода, в миналото не. Има и смешни бунтари, които могат да тръгнат на ръце и да си облекат облеклата на опаки ", разяснява Дончева и съобщи, че в случай че всичко това се счита за протест, тя е търпелив човек и може да изтърпи всевъзможни странности.

" Не изтрайвам обаче подигравката със ориста на България и мнението, че някой може да прави каквото му хрумне и всички останали би трябвало да се съобразят. Който и да е той, който и да е популярен. Каквато и власт да държи ", продължи Дончева и напомни, че постоянно е била такава и позицията й по отношение на Бойко Борисов.

Дончева отхвърли да каже изрично, дали ИСБНИ ще поддържа държавното управление на Има Такъв Народ. " Ние ще кажем какво мислим, откакто всичко бъде импортирано в президента и Народното събрание. Защо да бързаме да споделяме каквото и да е било ", сподели Дончева. Тя удостовери думите на сътрудника си Николай Хаджигенов, че съставът на кабинета е бил показан на ИБГНИ единствено на слайдове, без никакви детайлности и усърдие. Тя персонално не разпознала никого, с изключение на едно - две имена с който са сътрудници в Народното събрание и Гроздан Караджов.

" Поведението на водачите на Има Такъв Народ няма нищо общо с разпоредбите и те нормално ни навират с голямо наслаждение по какъв начин те единствени са хора, които нямат нищо общо с политиката до в този момент. Може, само че разпоредбите в тази активност са направени хиляди години. Тези преди нас не са били нито по елементарни, нито по-малко нахакани. Няма потребност да се вършим на забавни като си обърнем наобратно облеклата и тръгнем на ръце. В политиката водещо е разбирателството ", сподели още Дончева.

По думите й диалозите са да се разпределят отговорностите и " каруцата да тръгне напред ". " Ако някой счита да трансферира отговорност на различен, а суверена му е дал първото място, това не може да стане. Играйте по разпоредбите. "

Тя не вижда до тук разбиращи хора. " Мислят си, че парламентарните диалози са бутафория, която се пробутва на гласоподавателите. "

Тя се аргументира и че в случай че някой желае да споделя отговорност за работа, най-малко би трябвало да знае по какъв начин да свърши тази работа. Според Дончева се вижда, че в " ИТН " не са наясно както с отговорностите, по този начин и с работата, която следва да се свърши.

" Личностите имат основно значение. Ако министрите, които се оферират, не са в положение да се оправят с работата си, ние просто ще крушираме. Не е въпрос кой ще се връща на бял кон или ракета. "

" Не искайте от нас да носим отговорност. Част от обществото споделя, че им е писано и няма да върви на трети избори.

Ние ще поработим върху разнообразни разновидности, тъй като обстановката е такава. Но това, че българският гласоподавател ни е сложил супер комплицирана задача с хора, които ни се водят, ни се карат.

" Смятам, че някой трансферира на сценаристите отговорности, за които те не са подготвени, а ние като съществени хора, ще се опитаме да създадем по този начин, че да изгазим от гьола, в който сме попаднали ", заключи Дончева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР