Защо са изтрити часове видеозаписи на Крамник от мача му

...
Защо са изтрити часове видеозаписи на Крамник от мача му
Коментари Харесай

Има ли намеса на руските служби в “Тоалетната война”?

Защо са изтрити часове видеозаписи на Крамник от мача му с Топалов в Елиста? Защо Песков се появи на финала Карякин-Карлсен?

Доколко службите за сигурност са се месили в спорта и особено в шаха?

По тези и доста други въпроси в Русия потеглят свиреп следствия, с цел да се види кой стои зад триумфите на съветските спортисти през последните 23 години.

Трябва да се разкрие същинският образ освен на политиката на страната, само че и на спорта в страната, където също е достигала дългата ръка на ФСБ – Федералната работа за сигурност.

За това упорства съветското общество, комуто към този момент са омръзнали мантрите за „ най-великите “, се споделя в обява на Chess-News – “Шахматы без цензуры ”, представена от ekspresso.bg.
Медия, която не се задоволява единствено със спортната тема, само че си е извоювала и статут на опозиционна.
Русия изрично отхвърляше изводите от следствията на американския спецпрокурор Мълър, които хвърлят сянка върху триумфите на някогашния международен първенец Сергей Карякин, написа  Chess-News.

И напомня по какъв начин на мача му с Карлсен в Ню Йорк там изненадващо се появи и представителят на Путин Песков, дружно с още сходни „ посетители “. Това по чудноват метод съответства по време  с избора на Доналд Тръмп за президент. Отникъде като че ли се появи Кремъл.

В прокурорския отчет в Съединени американски щати попадат също имената на някогашния президент на Калмикия Илюмжинов и президентът на ФИДЕ Дворкович.

Или да си напомним една история, която наподобява на приказен филм, на сюжет от някакъв различен живот, въпреки че тя се разви на прага на зараждащия се путинизъм, не престават наблюдаващите от медията.

И отново напомнят – това беше през 2006 година, в Елиста (Русия), в мача за званието международен първенец сред Крамник – Топалов.
Тогава на всички ни се струваше пределно ясно – Топалов губеше и българският отбор провокира абсурда, с цел да промени отрицателния ход на дуела.
Днес обаче, през 2022 година, дали всички считаме, че това е по този начин? Дали „ Тоалетната война “ беше плод само на богатата фикция на мениджъра на Топалов Силвио Данаилов, както се твърдеше тогава. И в случай че някой към момента се съмнява, дано си зададе въпроса къде изчезнаха десетки часове видеозаписи на държанието на Крамник преди и по време на мача, в почивките и след всеки дуел? Въпроси, на които съгласно Chess-News е извънредно време към този момент някой да отговори, написа още медията.

“Надявам се един ден всичко, което се случи преди 16 години в Елиста, да излезе нескрито, показа пред ekspresso.bg мениджърът на Тополов – Силвио Данаилов. Според него записите се пазят някъде и ще пристигна миг, когато ще бъдат извадени пред обществеността.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР