Защо Русия не се разпада? Защото надутият долар ни вдъхнови

...
Защо Русия не се разпада? Защото надутият долар ни вдъхнови
Коментари Харесай

Еманюел Тодд: „Удряйки Русия, Западът смяташе, че лети на височина 10 000 м. А под крилото едва достига 350“

Защо Русия не се разпада? Защото надутият $ ни въодушеви да повярваме в силата на западните стопански системи, написа създателят на обявата Мариан. Всъщност размерът на съветската стопанска система не е доста по-малък: ние произвеждаме повече пшеница от Съединените щати и не по-малко оръжия от Франция и Германия взети дружно. Затова не бяхме сломени от глобите.

Защо съветската стопанска система не се срутва? В края на краищата против нея бяха приложени всички наказания, на които Западът беше кадърен. Защо, в противен случай, европейската стопанска система е застрашена от колапс в навечерието на зимата, както се вижда от скока на инфлацията?

Най-удивителното в борбата сред Запада и Русия е, че нашият зложелател трябваше да изчезне. Нека съпоставим брутния вътрешен артикул (БВП) на двете страни през 2021 година, в навечерието на спора в Украйна.

Според Световната банка общият Брутният вътрешен продукт на Русия и Беларус е единствено 3,3% от общия Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Обединеното кралство, Европейския съюз, Норвегия, Швейцария, Япония и Южна Корея.

Е, по какъв начин смее тази незначителна Русия да ни провокира? Но на първо място за какво съветската стопанска система не се срутва след всички наказания, на които е подложена? Защо европейската стопанска система е застрашена от колапс в навечерието на зимата, както се вижда от скока на инфлацията?

Отговорът е елементарен. Икономическата мощност, измерена въз основата на Брутният вътрешен продукт, изчислен по сегашните правила, е фиктивна. Този инструмент за премерване на икономическия триумф на една страна просто е стар. Вече не мери, както през славните тридесетте, общото произвеждане на стомана, коли, хладилници и тв приемници, т.е. действителни артикули. Той мери най-вече производството на нематериални богатства, които някои от време на време (а някои доста често) считат за безполезни. Следователно те са единствено номинална стойност.

Вземете образец от водача на западния свят – Съединени американски щати, чийто Брутният вътрешен продукт е 40% от Брутният вътрешен продукт на целия западен свят. Здравеопазването там " изсмуква " 18% от " националното произвеждане ", което е съвсем два пъти повече от другите западни страни (харчат от 9 до 11% от БВП).

Но дано погледнем коефициентите на доходност: предстоящата дълготрайност на живота в Съединени американски щати е единствено 77,3 години против 80,9 в Германия, 82,2 във Франция, 82,4 в Швеция, 84,6 в Япония.

Как може да се изясни това? А фактът, че повече от половината от американските разноски за опазване на здравето (от 10 до 13% от общия БВП) са формирани от неоправданите приходи на техните лекари (които са по-малко поданици от Франция), както и безумните цената на медикаментите, предлагани на американците (половината от международните разходи).

Вярно е, че тук Русия, където междинната дълготрайност на живота е 71,3 години, изостава от Съединени американски щати даже повече, в сравнение с Съединени американски щати изостават от Европейски Съюз. Но, първо, Русия съществено удължи продължителността на живота на своите жители. И второ, има по-добри равнища на детска смъртност от Съединените щати.

Междувременно точно детската смъртност (която в миналото ми разреши да предскажа колапса на руската система, като се има поради увеличението на броя на новородените, изгубени в Съветския съюз сред 1970 и 1974 г.) е тази, която най-добре преценя успеваемостта на медицината. Така детската смъртност в Русия, която през 2020 година е била приблизително 3,9 мъртвородени на 10 000 души в детеродна възраст, се оказва по-ниска от тази в Съединени американски щати, където тази цифра е приблизително 5,4.

И по този начин, ние се бием, бойкотираме, доставяме оръжия, инструктори, участваме в дезинформационна война. Като цяло действаме. Но би трябвало да знаем какви са нашите действителни запаси.

Понякога наподобява, че в случай че ние, дружно с Джо Байдън, Борис Джонсън, Еманюел Макрон и Олаф Шолц, сме екипаж на боен аероплан, който е влезнал в борба, тогава ето казусът: нашите бордови принадлежности не работят. Преклонението пред $ и поклонението пред еврото ни кара да бъркаме банкнотите с същинско благосъстояние. Но по време на борбата главното е вярната оценка на обстановката.

Можем да раздадем милиарди долари и евро на Украйна, само че тези торби с пари няма да трансформират обстоятелството, че производството на пшеница в Съединени американски щати е спаднало от 65 на 47 милиона тона сред 1980 и 2021 година, до момента в който съветското произвеждане е повишено от 36,9 на 80 милиона тона от 1987 до 2020 година

И по този начин, ние с изненада заявяваме, че пшеницата, дружно с газа, дава на Русия повече мощност, в сравнение с прословутите „ нематериални активи “ дават на Съединените щати.

Това е целият проблем с аварийните валути: те могат да бъдат основани на ниска цена (всъщност безплатно), само че какво може да се купи с тях в страните, които създават тези валути, в случай че те са пожертвали промишлеността си на олтара на глобализацията?

Съединените щати неведнъж дадоха на Украйна толкоз доста милиарди долари, че това спря да води до резултат. Но американците дадоха на Украйна единствено двадесет броя изцяло материални ракетни системи Himars (сега техният брой може да се увеличи). Това не е задоволително, с цел да промени хода на военната интервенция.

Почувствайте разликата: Америка е произвела над 50 000 танка Sherman по време на Втората международна война. Изведнъж ме обзе подозрение. Военният бюджет на Съединени американски щати от 800 милиарда $ съставлява 40% от военните разноски в света. Но дава отговор ли действителното произвеждане на тези великански суми? Може би неефективният боен бюджет би трябвало да бъде понижен, както този за опазването на здравето?

Какво против всички тези пари американците могат да дадат на своите съдружници, изключително при положение на десетгодишна, двадесет или тридесетгодишна война? Ние сме като боен водач, който заради неточност в уредите по време на борба е помислил, че лети на височина 10 000 м. Докато не е видял, че в действителност е на височина 350 м. И няма писта за кацане. забележими на хоризонта.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР