Защо не можем да си извикаме такси в Бургас? Този

...
Защо не можем да си извикаме такси в Бургас? Този
Коментари Харесай

Бургазлии го закъсаха с такситата

Защо не можем да си извикаме такси в Бургас? Този въпрос си задават хиляди бургазлии, които в последния месец изпитват съществени компликации да открият свободна жълта кола, която да ги откара от точка А до точка Б.

Централите на таксиметровите компании доста рядко одобряват позвънявания от непознати номера, само че даже и да сте постоянен клиент, в случай че сте таргетиран като консуматор, пътуващ на къси дистанции нямате късмет да повикате такси в пиковите часове.

Кризата е настъпила, откакто част от компаниите, са отказали да покачат цените си. За последните 30 дни транспортът на над 60 % от компаниите е поскъпнал приблизително с 20 %, само че няколко съществени компании са запазили старите си цени, с цел да завоюват нови клиенти, написа Флагман.

За притежателите на таксиметровите марки, се оказа, че това е като да правиш промяна в гробище – не можем да очакваш поддръжка от вътрешната страна!

Според наша информация те съзнателно са саботирани от водачите си, които упорстват цените да се покачат, тъй като настояват, че правили курса малко над себестойността му – към 700 лв. е патентният налог, сериозен е и разходът за осигуровки, както и поддръжка на автомобила.

„ Шофьорите на тези компании отхвърлят да одобряват поръчките от централата, което по веригата къса цялата нишка. Операторите отхвърлят да одобряват позвънявания, тъй като няма по какъв начин да изпратят кола, клиентите се изнервят и рецесията е налице”, описа наш източник от таксиметровият отрасъл, поискал анонимност.

По думите му този митинг ще продължи, до момента в който цените не бъдат вдигнати.

Заради отводът на част от таксиметровите водачи да поемат позвънявания, както и командироването на таксита на летището, да си извикаш жълта кола се трансформира в сложна задача. Основните компании са засипани от позвънявания, които не могат да обслужат. Някои от тях прибегнаха до нов проект – пуснаха втори телефон единствено за постоянни клиенти, с цел да могат да ги обслужат навреме.

В Бургас пазарът е малко по-различен от други градове. В множеството случаи таксиметровите водачи са притежатели на колите си и употребяват марката и радиостанцията на известните компании. Подписвайки контракта с компаниите те се задължават да заплащат всичките си разноски и да одобряват ценовата политика на компанията.

Собствениците на тези компании сега считат, че е настъпил техният час и се пробват да привлекат нови клиенти, предлагащи им по-ниски цени, само че не срещат поддръжката на водачите си, които считат, че би трябвало да возят за 1.10-1,20 лв. на километър.

Проблемът за Бургас е, че дистанциите са къси и междинната цена на курса е сред 2,50-3 лв., а съгласно таксиметровите водачи това не било задоволително, с цел да си покриват разноските.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР