Защо жените се нуждаят от повече сън, отколкото мъжете?Непрекъснато слушаме

...
Защо жените се нуждаят от повече сън, отколкото мъжете?Непрекъснато слушаме
Коментари Харесай

Защо жените се нуждаят от повече сън, отколкото мъжете?

Защо дамите се нуждаят от повече сън, в сравнение с мъжете?
Непрекъснато слушаме и четем, че би трябвало да спим най-малко 8 часа дневно, с цел да действаме пълноценно и да бъдем оптимално продуктивни. Центърът за проучване на съня в университета в Лафбъроу, Англия обаче открива, че дамите се нуждаят от повече сън, в сравнение с от мъжете.

Двете съществени аргументи за това са, че женският мозък работи повече от мъжкия и изисква повече време за отмора и че дамите имат по-интензивен график.

Женският мозък е основан за прочувствено и аналитично мислене. Това води до техните мултифункционални умения, които изискват доста сила. Способността им да вършат и да мислят за няколко неща по едно и също време не изчезва даже когато лъжат. Ето за какво дамите имат повече потребност от сън.

Според Националната фондация за сън, дамите на възраст сред 30 и 60 години спят приблизително 6 часа и 45 минути дневно през делничните дни. Хормоналните промени в женското тяло не се лимитират единствено до пубертета. Те се появяват в живота на всяка жена. И изискват повече отмора за тялото.

Докато мъжете постоянно лимитират ежедневните си действия до работа и спорт, дамите би трябвало да се грижат и за семейството и децата. Това е още една причина за потребността от повече сън.

Според учените става дума за най-малко 20 минути спомагателен сън, която може да зареди тялото и мозъка на нежната половина от популацията като батерия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР