Защо едно толкова важно откритие бива забулено в неизвестност е

...
Защо едно толкова важно откритие бива забулено в неизвестност е
Коментари Харесай

Неподозираното Свойство На Зъбите: Ето Как Да Накараме Кариесите Да Се Лекуват Сами!

Защо едно толкоз значимо изобретение бива забулено в неопределеност е повече от ясно - зъболекарството е огромен бизнес. Зъболекарите в никакъв случай не ни поучават за това какви храни би трябвало да ядем, а единствено по какъв начин да си мием зъбите и каква паста да ни пробутат на място. Те знаят, че миенето на зъбите не е задоволително, с цел да имаме здрави зъби и рано или късно отново ще им паднем в алчните лапички.

Как да си помогнем сами?

Зъбите имат четири пласта. Емайлът е най-твърдата и най-минерализирана външна обвивка. Дентинъте различен предпазен пласт, който е минерализиран под емайла. Под дентина е пулпата която съдържа кръвоносните съдове и нервите. Корените са покрити с цимент, което е друга минерализирана тъкан. Целулозата съдържа кафези, наречени odontoblasts, които образуват нов дентин в случай че диетата ни е подобаваща.

Захарта храни бактерии, които покачват киселинното наличие в слюнката ви, и това спомага за разрушаването на зъбите. Тестените произведения са сходни, само че също и обстоятелството, че съдържат фитинова киселина, която пречи на усвояването на минералите, нужен за зъбите и костите!

Оптимална диетична стратегия за лекуване на кариес:
Храна богата на скотски мазнини, изключително пълномаслените млечни артикули от крави, които пасат свободно тучна трева. Също по този начин месо, органи, риба, костен бульони и яйца. Ферментирали зърнени храни единствено, без неферментирали храни като овесени ядки, зърнени закуски, бисквити, самун и така нататък Най-добре никакви зърнени храни. Ограничено ястие на ядки, фасул също в умерени количества, или единствено в случай че са напоени през нощта или по-дълго в топла вода. Обикновени картофи и сладки картофи. Ограничено количество на плодове (едно парче дневно или по-малко), само че не рафинирани сладкиши. Сварени и сурови зеленчуци. Слънчевата светлина, високо витамин масло черен дроб на тресчица или добавки, витамин D3. Щедро количество на масло от карви, които пасат на воля на тучна зелена трева. То съдържа доста витамини, един от които неотдавна открития витамин К2 Никакви фабрично приготвени храни Отбягвайте храни с високо наличие на фитинова киселина (растителните фитати). Фитинова киселина също забавя усвояването на минерали (калций, цинк, желязо и магнезий и други). Класация на храни по високо наличие на фитинова киселина:
Сусам
Бразилски орех
Бадеми (имайте едно на разум с ядките)
Тофу (соево сирене)
Ленено семе
Овес
Боб
Соя (соев протеин)
Царевица
Фъстък / Фъстъчено масло
Пълнозърнеста пшеница/хляб
Кафяв ориз / Ориз
Нахут
Леща


Това значи ли, че би трябвало да спрем да ядем всевъзможни зърнени храни, ядки и семена?

Не, несъмнено. Но това значи, че би трябвало да подготвим нашите зърнени храни, ядки и семена, за понижаване на фитинова киселина. Зърнени храни, ядки, семена и бобови растения би трябвало да се накисват в продължение на най-малко няколко часа до няколко седмици (в взаимозависимост от храната) в кисела среда (като кисело мляко, мътеница, суроватка, лимон или оцет). Можете да покълвате пълнозърнести храни и по-късно да ги смилате на брашно, или като употребявате на мая. Ядки и семена могат да се накисват или да са покълнали и да са изсушени. Фасулът също би трябвало да бъде пропит преди готвене.

ВАЖНО: За да се помогне на образуването на натурален гланц е добре също да взимате допълнителномасло от черен дроб на риба тресчица дружно с домашно краве масло и витамин Д3.

В предходна тематика, наречена " Истинската причина за проблемите с венците на зъбите " говорихме за това по какъв начин да си помогнем и спрем оголването на зъбите в резултат на отдръпването на венците. Накратко, отбягвайте да приемате топли храни и питиета с температура над 20 градуса Целзий. В друга сходна тематика " Измамата, наречена Флуорид " говорихме за наличието на флуорид в пастите за зъби и в водата от чешмата.

Основното предписание за предотвратяване на зъбите е диетата, която се състои от 80% алкализиращи храни и 20% киселинни храни. В тематиката " Защо е значимо алкално-киселинновото равновесие в тялото? " може да намерите информация за това, кои храни са алкализиращи и кои киселинни.

Тровят ни с живак

В така наречен сребърни пломби се съдържа рисково количество на живак, който е изключително нездравословен за здравето. С течение на времето тези пломби изпускат малко, само че непрекъснато количество на живачни пари, които попадат в тялото ви. Следващия път като срещнете един ортодонт го питайте за какво тровят хората със живак.

Ако можете, сменете всички сребърни пломби с керамични или такива несъдъражащи живак. А най-добре да се оформи натурален гланц и дентин, които ще покрият дупките от единствено себе си. Изкуствените пломби са още една причина да се опитаме да си помогнем сами, тъй като са доста скъпи и най-много не знаем какви токсини се съдържат в тях.

ВАЖНО: отидете единствено при ортодонт, които знае по какъв начин тази процедура за промяна на сребърни пломби може да бъде извършена по най-безопасен метод, защото при отварянето на пломбата се изпуска огромно количество живак.

Състоянието на зъбите и венците дава сигнали за цялостното положение на организма. Така, че грижейки се за зъбите си вие в действителност решавате и други здравословни проблеми в тялото си. Това е, който желае може да опитва, а който има доста пари да ги дава за зъболекарите, които по този начин или другояче всички са се насочили към други страни, където простаците им заплащат даже още по-щедро.

Не инцидентно се гледат зъбите на коня, нали?

zelas.blog.bg/drugi/2011/06/17/estestveno-lechenie-na-zybite.766689
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР