Защо аз? е заглавието на късометражния игрален филм на режисьора

...
Защо аз? е заглавието на късометражния игрален филм на режисьора
Коментари Харесай

Пловдивската полиция с кампания към бъдещите зрелостници

„ Защо аз? ” е заглавието на късометражния игрален филм на режисьора Христо Порязов, който от понеделник стартира да се показва пред възпитаници от последните гимназиални класове на учебните заведения в Пловдивска област. Кадрите пресъздават автентичен случай отпреди години, когато дрогиран юноша блъска с автомобила си на пешеходна пътека майка с малко дете и ги убива, а последствията от една недомислена постъпка - необратимият прелом на живота и безсилието да бъде върнато времето обратно, влияят надълбоко и карат всеки фен да се замисли за смисъла на спазването на разпоредбите на пътя.

Каузата на кино лентата напълно съответствува с един от водещите цели на чиновниците от Министерство на вътрешните работи за понижаване на жертвите на пътя и дисциплиниране на водачите, а задачата на пловдивската полиция е посредством избор на по-различен метод да повлияе върху държанието на младежите, на които следва да станат водачи.

Съгласувано с РУО и съгласно проектите на образователните заведения, прожекциите ще се излъчват в границите на няколко дни в зрителната зала в Дом на културата „ Борис Христов ”, която се дава безплатно от Община Пловдив. Идеята на уредниците е акцията да обхване всички възпитаници от последните гимназиални класове.

Първата прожекция ще
Всичко за Вашата сватба
се състои в понеделник, 20 март, от 12.30 ч. На нея ще участва режисьорът Христо Порязов, шефът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Васил Костадинов, заместникът му комисар Радослав Начев, началникът на отдел „ Охранителна полиция ” комисар Костадин Костов и началникът на РУО Пловдив Антоанета Пакова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg