"Защо американският удар по Сирия не донесе ясни резултати", разсъждава

...
"Защо американският удар по Сирия не донесе ясни резултати", разсъждава
Коментари Харесай

Издание от Москва: Няма общ фронт срещу Русия

"Защо американският удар по Сирия не донесе ясни резултати ", разсъждава "Известия " в публикация за въздушните офанзиви на Съединени американски щати, Франция и Англия против сирийски обекти за химически оръжия през нощта против събота. Обстрелът не докара до човешки жертви и тежки опустошения, припомня "Комерсант ".

Съединени американски щати изразходваха в Сирия относително дребна част от ударния си капацитет в района, а специалисти показват приемливата подготовка на сирийската противовъздушна защита, отбелязва "Известия ". Вестникът допуска, че в случай че бяха задействали една от двете плаващи наоколо подводници вид "Охайо " с ракети "Томахок ", американските военни биха могли "да претоварят " сирийската противовъздушна защита и "да унищожат по желание няколко значими обекта ".Пентагонът обаче съобщи, че армията на Съединени американски щати е употребила в интервенцията 105 оръжия и че трите западни сили са поразили сполучливо всички набелязани цели.

За Съединени американски щати бе нужно, от една страна, да нанесат удар най-малкото, с цел да запазят имиджа на своя президент. Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила От друга, този удар никога не биваше да провокира по-нататъшна ескалация на спора - към този момент сред Съединени американски щати и Русия. Това автоматизирано изключваше от листата с вероятни цели всички от малко малко значими обекти, изключително край Латакия и Тартус, където има съветски бази, изяснява "Известия ".

"Ударът по Сирия произтичаше основно от предпочитание да се покаже и потвърди, че Съединени американски щати към момента имат някакво значение. При все че методът за доказване очевидно спада към негодните средства ", декларира пред "Взгляд " някогашният дипломат на Москва във Вашингтон Сергей Кисляк.

За Москва американските удари по Сирия естествено са мощно оскърбление - Русия в действителност авансово се отхвърли да брани своя сирийски съдружник, цитира "Ведомости " военния анализатор Михаил Барабанов. "Това образно показва какъв брой е нестабилно съветското наличие в Сирия, където Москва може да работи, единствено до момента в който Съединени американски щати й разрешават това ", споделя специалистът.

Демонстративният темперамент на ударите по Сирия даде опция на Русия и на Съединени американски щати да запазят имиджа си, без да приближи обаче развръзката на спора, обобщава в публицистичен коментар "Ведомости ".

Операцията на Съединени американски щати, Англия и Франция наподобява не прекомерно ефикасна от военна, само че не и от политическа позиция. Съюзниците не крият, че бе адресирана основно към Москва, написа "Комерсант ". Западните водачи в действителност сложиха на Русия ултиматум - да спре да подкрепя Дамаск или да се готви за още неприятности. Още в неделя посланичката на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли анонсира нови антируски наказания "заради поддръжката за сирийския режим ". Резултатът от по-нататъшната политика на Вашингтон към Русия значително ще зависи от държанието на европейските съдружници на Съединени американски щати - от това дали ще склонят да застанат в обединен фронт против Москва, декларира изданието.

Събитията в Сирия дават спомагателни причини в интерес на западните антируски наказания, при все това глобите на Европейския съюз официално не са свързани със Сирия. Единен фронт против Русия обаче няма да бъде построен, предвижда анализаторът Сергей Уткин.

"При засилващата се борба сред Русия и Запада някои европейски страни като Австрия, Финландия и Швейцария акцентират смисъла на своя статут, безпристрастен във военностратегически проект, и може да станат комфортни и значими площадки за договаряния по основни интернационалните проблеми ", споделя съветският специалист. Според него броят на страните, искащи да водят "такава политика на неутралитет и ходатайство, може даже да нарасне ", само че с цел да има тя триумф, "великите сили би трябвало да са подготвени съществено да употребяват този късмет ".

Освен неотстъпчивост, американското държавно управление показва и последна непредвидимост, което също е бариера в връзките с Русия. При все това Тръмп и съратниците му очевидно не се канят да притискат Кремъл до дъно, се споделя в коментар от "Независимая газета ".

В случая с антируските наказания това личи съгласно вестника от "формалния метод " към така наречен кремълски отчет, оповестен в Съединени американски щати през януари - лист на длъжностни лица, политици и едри предприемачи, съпроводен с разбор на връзките им с съветските управляващи. Същевременно всекидневникът акцентира и "формалния темперамент на ракетните удари " по Сирия. "Това резервира вярата, че Русия към момента има късмет да откри пълностоен разговор със Съединени американски щати. Въпросът е другаде - дали през днешния ден самата Русия има интерес от това? ", обобщи "Независимая газета ".

В коментар за ракетните удари по Сирия "Росийская газета " изброява редица "провокации ", ставали мотив "за разпалване на въоръжени спорове и войни ". Московският официоз загатва наред с убийството на австрийския престолонаследник Франц-Фердинанд в Сараево през юни 1914 година, подпалването на Райхстага (27 февруари 1933 г.), бомбардировките на Югославия през 1999 година, нахлуването в Ирак през 2003 и ракетния удар на Съединени американски щати против сирийска въздушна база през април м. година

"След съботния удар по Сирия чакам проамериканската коалиция да остане в безусловно малцинство ", декларира пред вестника Константин Косачов, ръководител на външнополитическата комисия в съветския сенат. "Ако това не стане, в случай че светът преглътне тази случка, идващия път ударът може да бъде нанесен по която и да било страна, в това число за жал и по нашата страна, било то отвън рамките или в рамките на националните ни граници ", предизвестява политикът. "Но до момента в който не са наранени военните обекти на Русия в Сирия, отговорът на Москва би трябвало да бъде не боен, а юридически ", акцентира съветският сенатор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР