Защитници на правата на мигрантите разкритикуваха отказа на френските власти

...
Защитници на правата на мигрантите разкритикуваха отказа на френските власти
Коментари Харесай

Критикуват Франция заради връщането на български работници у нас

 Защитници на правата на мигрантите разкритикуваха отхвърли на френските управляващи да позволен в страната им 73-а сезонни служащи от България.

Групата беше върната през днешния ден в България с полет от Париж до София. Това стана в ден, в който френският министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер разгласи, че границите на страната ще останат затворени до 15 юни за жителите на останалите европейски страни, само че " ще станат вероятни някои спомагателни изключения ". Той загатна по-конкретно хипотезата за “належащ стопански претекст, в частност сезонните служащи в селското стопанство ".

" Това влиза в цялостно несъгласие с това, което се случи тази заран ", когато 73 българи, затова жители на Евросъюза, бяха " върнати в нарушаване на (правилата за) отбрана на здравето и главните права ", споделя Лор Палан, която е шеф на френската Национална асоциация за оказване на помощ на границите на чужденците. Тя е посетила на място групата на летище " Шарл де Гол " в Париж, написа още " БГНЕС ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР