Защитникът на Юмраниеспор ,благоевградчанинът Страхил Попов, e един от двамата

...
Защитникът на Юмраниеспор ,благоевградчанинът Страхил Попов, e един от двамата
Коментари Харесай

Благоевградският футболист Страхил Попов от Турция: Апокалипсис!

Защитникът на Юмраниеспор,благоевградчанинът Страхил Попов, e един от двамата български футболисти, които играят в турското футболно състезание

Регионът Хатай е най-силно обиден от опустошителното земетресение, което раздруса Турция през вчерашния ден. Жертвите досега са 3419 души. Благоевградчанинътразказва по какъв начин се усеща той и какво претърпяват хората в Турция.

" Аз съм добре, пребивавам в Истанбул. Тук всичко е обикновено, само че в Хатай е същинска покруса, споделя Попов пред Българска телеграфна агенция. Аз персонално в никакъв случай не съм виждал и не съм си представял такава покруса. Не знам дали другите хора са виждали такова нещо ", шокиран е Страхил Попов.

" Играх две години в Хатайспор, тъй че имам много познати и другари там. За наслада никой от приятелите там, от съотборниците, околните и познатите не е потърпевш. Говорих си много с преводача на тима, с който подкрепям контакт. Той ми сподели, че апартаментът му е негоден – стени, под – всичко е с големи пукнатини ", добавя някогашният футболист на Литекс (Ловеч).

Според това, което предават всички медии, градът Антакия е опустошен съвсем на половина, а българинът с най-сериозен опит в турското състезание добавя: " Големите проблеми са два. Първият е, че не стигат спасители и няма задоволително екипи, с цел да вадят хората от руините. Територията е голяма, а броят на спасителите – непълен.

Вторият проблем е, че единствено една от лечебните заведения в града е останала невредима и не е потърпевша. Останалите лечебни заведения или не са в положение да одобряват хора, или работят с извънредно стеснен потенциал. Това прави ситуацията напряко трагично. Истински апокалипсис, огромно злополучие ".

Десният бранител споделя, че вратарят на Малатияспор Ахмет Ейю Тюркаслан, който е в неопределеност след земетресението, е бил футболист на Юмраниеспор до преди три години.

Много хора го познават и за тях новината е била същински потрес. Първоначално се популяризира информацията, че е умрял, само че за момента няма удостоверение и всички се надяват да бъде открит жив.

" Сигурен съм, че ще има благотворителни акции за подкрепяне на потърпевшите, само че към момента се търсят артикули от първа нужда. Ще се събират помощи, в това няма подозрение. Същият преводач на Хатайспор ми сподели, че само Кристиан Атсу е бил неопределеност, само че в този момент разбирам, че е избавен. В постройката, където живее Атсу, са настанени още 5-6 от футболистите на тима. Въпросната сграда е 18 или 20 етажа.

Няма потърпевши играчи на Хатайспор, всички дружно със фамилиите си са настанени въз основата на клуба. Но няма информация какво се случва със спортния шеф на Хатайспор ".

Вчерашните мачове от шампионата на Турция бяха анулирани, включително и на Юмраниеспор със Страхил Попов против Адана Демирспор.

" Мачът беше анулиран, ние направихме подготовка, с цел да не се разрушава доста подготовката ни. Днес сме в отмора и чакаме публично изказване на федерацията какво ще се прави, по кое време ще се играе. Може би през идната седмица, само че това е единствено съмнение.

Нямаме и никаква визия какво ще се случи с тима на Хатайспор, въпреки че стадионът не е потърпевш ", споделя българският футболист с 35 мача за националния тим.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР