Районните прокуратури във Варна и Девня са задържали за срок

...
Районните прокуратури във Варна и Девня са задържали за срок
Коментари Харесай

Спецоперация разкри наркооранжерии на двама братя във варненски села

Районните прокуратури във Варна и Девня са задържали за период до 72 часа Николай Н. и брат му Иван Ст. Те са били привлечени като обвинени за засяване и развъждане на растения от рода на конопа в нарушаване на откритите в Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите правила – закононарушение по член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс, което се санкционира с отнемане от независимост от 2 до 5 години и санкция от 5000 до 10 000 лв..

Високотехнологичните наркооранжерии са били разкрити след интервенция на бранш " Наркотици “ в Главната дирекция " Национална полиция “, извършена под надзора на двете районни прокуратури във Варна и Девня.   

В парцел в село Езерово, благосъстоятелност на 44-годишния обвинения Иван, са открити 78 растения от вида на конопа в друг етап на развиване. В къща в село Падина, парцел на 41-годишния Николай, и в селскостопанска сграда в двора са открити при интервенцията 83 броя марихуана в ранен стадий и още 68 растения в саксии, високи към 1,40 м. При полевия наркотест са реагирали на канабис с високо наличие на тетрахидроканабинол. Растенията са торени със скъпи торове, построени са били климатични съоръжения и системи за капково напояване.

Спрямо двамата братя районните прокуратури във Варна и Девня ще внесат искане в съда за взимане мярка за неотклонение " Задържане под стража “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР