Защитникът на Нидерландия Дейли Блинд бил потресен от случилото се

...
Защитникът на Нидерландия Дейли Блинд бил потресен от случилото се
Коментари Харесай

Футболист на Нидерландия със сърдечни проблеми

Защитникът на Нидерландия Дейли Блинд бил покъртен от случилото се с Кристиан Ериксен и имал съмнения дали да излезе на терена в мача против Украйна нощес от Евро 2020.

Датският национал Ериксен колабира на терена в събота в дуела против Финландия и бе откаран в болница, където медиците стабилизираха положението му. Инцидентът е повлиял в психически проект върху Дейли Блинд, който имаше сходни проблеми със сърцето предходната година.

Блинд въпреки всичко излезе на терена при успеха против Украйна с 3:2, а в средата на второто полувреме бе заменен и не сдържа сълзите си.

„ Случилото се в събота оказа голямо въздействие върху мен и то освен, тъй като познавам Кристиан и той ми е другар. Ситуацията беше ужасна. Аз също имах сходни проблеми и трябваше да преодоля тази психическа преграда и да играя против Украйна “, разяснява 31-годишният Блинд.

През 2019 Блинд почувства зашеметяване по време на мача на Аякс против Валенсия от Шампионска лига, а по-късно лекарите откриха инфектиране на сърдечен мускул и играчът претърпя интервенция, при която му бе подложен кардиостимулатор, който да поддържа в норма сърдечния темп. През предишния август устройството не сработи и Блинд още веднъж почувства неразположение по време на контрола.

„ Трябваше да превъзмогна себе си, с цел да изляза на терена и съм горделив, че го направих. Ето за какво страстите ми бяха толкоз мощни в края на мача. Определено обмислях да не играя в този мач. Кадрите по малкия екран на случая с Ериксен ми повлияха доста. Не можах да дремя поради този случай. Наистина трябваше да преодолея огромно психическо затруднение, с цел да играя в мача против Украйна “, сподели още Дейли Блинд.

„ Новините, че Ериксен е в схващане и приказва в болничното заведение бяха огромно облекчение. Ако нещата не се бяха развили позитивно, това щеше да бъде ме срине още повече. Когато Кристиан окуражи своите съотборници да доиграят мача с Финландия, тогава и аз взех решение да изляза на терена в нашия мач “, сподели още Блинд.

Селекционерът на Нидерландия Франк де Бур анулира плануван анализ в деня преди мача поради напрежението измежду играчите.

„ Сигурен съм, че Блинд е имал тежки мигове да реши дали да играе, само че той го направи. Беше обикновено тези усеща, които го връхлетяха в края “, разяснява де Бур.


Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР