Защитникът на Лудогорец Сисиньо бе определен за Футболист №1 в ...

Защитникът на Лудогорец Сисиньо бе определен за Футболист №1 в

Бек на Лудогорец е №1 в първенството

Защитникът на Лудогорец Сисиньо бе избран за Футболист №1 в efbet Лига за месец септември съгласно InStat Index. Класацията се прави към този момент за четвърти следващ сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в съдействие с ИнСтат-една от най-големите фирми за футболни разбори и статистика. Бразилецът с български паспорт спечели много оспорвана борба, в която сред първите трима имаше разлика единствено от 6 точки.

Сисиньо натрупа InStat Index 349. Той към този момент е бил награждаван в анкетата, като също така влиза в историята като първият бранител, печелил авторитетния приз (през ноември 2018 година). Втората позиция заслужи съотборникът му от Лудогорец Бърнард Текпетей. Нападателят събра 345 пункта.

Призовата тройка добавя Мерло Мантека Октавио от Локомотив (София), който има показател на ИнСтат 343 и за първи път попада в класацията. Сисиньо става вторият състезател на Лудогорец, който печели анкетата през сегашния сезон.

Преди него тази чест имаше Жосуе Са, който стана №1 за август. Припомняме, че за спечелил се афишира футболистът с най-висок InStat Index, който се дефинира посредством формула на основа реакциите на играча-голове, асистенции, акуратност на подавания, сполучливи единоборства и други индикатори. Процентът на сполучливи дейности усилва показателя, като върху него оказва въздействие и равнището на съперника в мача.

Източник: duma.bg