Защитаващият титлата си на тенис-турнира Уимбълдън сърбин Новак Джокович стигна

...
Защитаващият титлата си на тенис-турнира Уимбълдън сърбин Новак Джокович стигна
Коментари Харесай

Джокович вече в третия кръг на Уимбълдън

Защитаващият купата си на тенис-турнира Уимбълдън сърбин Новак Джокович стигна до третия кръг, откакто показва тотално предимство над Денис Кудла (САЩ) и го в профил с 6:3, 6:2, 6:2.

За 11-а поредна година Джокович минава в трети кръг, а също по този начин ще се постарае да завоюва пети трофей на този шампионат и общо 16-и в Големия шлем. А лидерът в международната класация към този момент с Горан Иванишевич в щаба си мина през първия сет единствено за 27 минути.

Намиращият се на 111-о място в ранглистата позволи три пробива и във втория сет, преди Джокович да повтори упражнението и в третия и да затвори мача за час и 32 минути.

Неговият идващ противник ще бъде полякът Хуберт Хуркач, който победи над Леонардо Майер (Аржентина) с 6:7 (4:7), 6:1, 7:6 (9:7), 6:3.

Мачът на Джокович, който се игра на Централния корт, закъсня поради маратона от 3 часа и 43 минути, който сътвориха Кайл Едмънд (Великобритания) и Фернандо Вердаско (Испания). 24-годишният Едмънд поведе с 2:0 сета, само че трябваше да се съобщи. Вердаско завоюва с поврат с 4:6, 4:6, 7:6 (7:3), 6:3, 6:4.

Миналогодишният финалист Кевин Андерсън (Южна Африка) също продължава напред след триумф над Янко Типсаревич (Сърбия) с 6:4, 6:7 (5:7), 6:1, 6:4. Сензацията от Канада Феликс Оже Алиасим стигна за първи път в трети кръг на Уимбълдън. 18-годишният Алиасим в профил с 6:3, 4:6, 6:4, 6:2 французина Корентен Муте, който в първия кръг изхвърли българската звезда Григор Димитров./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР