Защитата на онлайн акаунтите ни е по-важна от всякога, а

...
Защитата на онлайн акаунтите ни е по-важна от всякога, а
Коментари Харесай

Най-добрите мениджъри на пароли за Android

Защитата на онлайн сметките ни е по-важна от всеки път, а потреблението на управител на пароли е едно от най-лесните и най-много ефикасни неща, които могат да се създадат по въпроса. Но да се дефинира кой управител на пароли е съвършен за потребностите ви, към този момент не е толкоз елементарно. Затова сме ние и в идващите редове ще изложим рекомендациите си.

Прочетете още: Най-добрите разширения за Firefox Quantum

Най-добрият управител на пароли за Android предопределен за болшинството консуматори

LastPass

Ако се наемете да изпробвате всички огромни мениджъри на пароли за Android, бързо ще стане ясно едно нещо: LastPass е в лична лига. Приложението е интуитивно и елементарно за приложимост, само че най-важното – работи съвършено измежду всички аспекти на Android.

В основата си LastPass прави супер-елементарно съхраняването на логин информация за приложения и уеб сайтове, а по-късно автоматизирано попълня данните, където се изисква. LastPass интелигентно употребява функционалността за автоматизирано попълване на Oreo, а в случай че нямате конфигуриран Oreo, то приложението ще употребява личната си система (при което целият развой не е дотолкоз гладък и грациозен, само че си остава съвършено функционален).

Отвъд основите, LastPass е препълнен с потребни варианти. Притежава сложен генератор на пароли, анализатор на сигурността, който ще прегледа всичките ви пароли и ще предложи оптимизация, в случай че това е належащо. Може да съхранява бележки и цели профили за попълване на сметки.

LastPass има и превъзходна интеграция с всеки от по-големите браузъри, както и варианти по дифолт за Windows и Mac. А това е значимо, защото бихте желали без значение от браузър и операционна система, бързо и елементарно да попълвате нужните данни. В тази връзка, LastPass употребява личен заоблачен сторидж, с надълбоко криптиране за синкване на всички данни.

Основните функционалности на приложението са изцяло безвъзмездни, в това число достъпа от разнообразни устройства. Срещу 24 $ на година, можете да ъпгрейднете към премиум абонамент, който ще ви даде по-голям потенциал за запазване на бележки и документи, способността да употребявате YubiKey и Sesame като двуфакторно уверение, както и опцията да извършите проект за спешен достъп, който да даде на различен човек акаунта, в случай че за избран интервал от време сте неактивни.

Достъпен е и фамилен проект за 48 $ на година за до шест индивида.

Най-добрият управител на пароли за Android с разнообразни разновидности за сторидж
1Password
Нормално е да се притеснявате къде се съхраняват данните ви. Ако имате потребност от повече надзор върху това, 1Password е вашият управител за пароли. Услугата разрешава да държите инфото си на личните им облачни сървъри за обикновено синкване, сходно на LastPass, само че и дава разнообразни разновидности, като Dropbox, iCloud, че даже и директна Wi-Fi връзка за синкване сред устройства.

Тези спомагателни варианти идват със своята цена – освен откъм валута, само че и откъм качеството, което ще получите. 1Password коства 36 $ на година за един консуматор, 60 $ на година за фамилии с до пет члена, 48 $ на консуматор за година при екипи или 96 $ на консуматор за година за професионалния бизнес проект с разширени функционалности за надзор и достъп.

Въпреки по-високата цена, потреблението на 1Password на Android не е толкоз безпроблемно и флуидно, както при LastPass. За образец, още при първичната конфигурация, приложението постоянно се проваля да задейства систематичните пермишъни за автоматизирано попълване на данни. А откакто намерите командите, с цел да ги активирате сами, 1Password ще ви задължи да си въведете мастър паролата три пъти един след различен (за всеки пермишън).

Положението е малко объркващо и в направление разширенията за десктоп браузъри, което не е обвързвано с Android, само че е част от по-голямата картина за множеството консуматори. При Chrome за образец, 1Password има две объркващо припокриващи се разширения – общоприетото 1Password уголемение, както и едно по-ново наречено 1Password X. В взаимозависимост от това къде гледате, ще ви се наложи да инсталирате едното или другото без ясно пояснение.

Освен това, наместо да ви подканя да запазите потребителско име и ключова дума посредством изскачащ прозорец, както е при LastPass, разширенията за десктопа на 1Password ви карат да кликнете върху дребна икона в полето за потребителско име или ключова дума и оттова да изберете да ги запишете. Това значи, че в случай че въведете данните си погрешно, те ще бъдат непокътнати по този начин или другояче – само че при опита ни с Chrome, приложението даже не резервира потребителското име и паролата заедно; резервира единствено едното или другото и остави другото поле празно.

Както споменахме и нагоре, 1Password е неуместен на моменти, само че в случай че вариантите за предпазване на данни са от решаващо значение за вас, това към момента е най-хубавият ви вид измежду мениджърите на пароли.

Само това ли е?! Няма ли други мениджъри на пароли за Android?

Има, несъмнено. Но не е инцидентно, че редица други известни мениджъри на пароли не преглеждаме в подробност.



Dashlane , за образец, работи добре измежду приложенията за Android. Но за уеб сайтове – а браузването в Интернет заема огромна част от логванията – е неефективно до миг, че се трансформира в неизползваемо. В тестванията, които организирахме, Dashlane постоянно даже не се появяваше когато се опитвахме да се логнем в някой уебсайт. А когато изникваше, го правеше чрез необичайно балонче, което не се махаше даже откакто логина е сбъднат, а уеб страницата затворен.

Имайки поради, че приложението е по-скъпо от гореспоменатите, сходни проблеми са неприемливи. От друга страна, наподобява, че Dashlane ще употребява автоматизираното попълване в Android P, което би трябвало да усъвършенства мобилното сърфиране, тъй че ще забележим дали обстановката ще се промени по-късно през годината.





Enpass въпреки това, употребява невероятен модел, при който всички функционалности на приложението, поддръжката на няколко устройства и сторидж варианти на трети страни, се оферират наместо посредством абонамент с еднократна такса в размер на едвам 10 $. Но ниската цена не е по никакъв начин инцидентна. Проблемът е, че всеки един аспект на Enpass е всичко друго, само че не и грациозен и тънък. Наместо да разрешава бърз избор на данните при поява на логин, Enpass постоянно принуждава да се връщате към интерфейса на самото приложение, да избирате и по-късно потвърждавате потребителското име. При уебсайтовете, Enpass е като че ли деактивиран и изисква отваряне на панела с известията, откъдето ръчно се настроива настойчиво уведомление за това по кое време да се попълнят данни и по кое време, не.

Спокойно може да се напише трилогия романи с проблемите на Enpass и в какви шантави обстановки трансформира на пръв взор рутинни задания. Приложението в никаквъ случай не е ориентирано към експерти, а потребителите с тъничък бюджет, ще се усещат доста по-добре с безплатната версия на LastPass.

KeePass е остарял състезател, разрастващ се в среда с отворен код от 2003-та година насам. За механически грамотните това е чудесна стратегия, само че ще се стори излишно комплицирана като функционалности и ръководство на комерсиалния консуматор, както и на корпоративната среда. KeePass няма и публично Android приложение, а единствено самостоятелни вариации осъществени с друг триумф.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР