Засега само един русенец със сигурност ще води партийна листа

...
Засега само един русенец със сигурност ще води партийна листа
Коментари Харесай

Кои са кандидатите за депутати в Русе?

Засега единствено един русенец сигурно ще води партийна листа в Русе и това е Николай Събев, който ще е отпред на бъдещите кандидат-депутати от „ Продължаваме промяната “ (ПП).

Новината удостовери за юрист Рена Стефанова, която бе депутат от Политическа партия в 47-ото Народно заседание, оповестява Макар името ѝ да се спряга за втора в листата, както бе и на последните избори през ноември предходната година, тя съобщи, че на този стадий би било спекулации да удостовери това. Бившият народен представител от „ ИТН “ и регионален координатор на партията в Русе Светлин Стоянов пък е допустимо също да е част от листата на Политическа партия. Пред медията ни той сподели, че предстоят диалози с него за възможното му присъединяване в идните избори. Стоянов обаче е безапелационен, че би помислил дали да одобри такова предложение, единствено в случай че става въпрос за Русе.

В момента всички партии вършат събрания на общинските и регионалните си структури и ще редят листите си на край на регионално равнище.

Българска социалистическа партия

В петък се чака Българска социалистическа партия да е подготвена с имената си. На този стадий е прочут лидерът на листата – някогашният аграрни министър Иван Иванов, който бе избран от Националния съвет на Българска социалистическа партия и ще води социалистите и в Шумен.

Движение за права и свободи

Днес пък е събранието на Областния съвет на Движение за права и свободи, който ще реши кой да застане отпред на листата от Русе. Общинското управление към този момент номинира водача на партията. След като дефинитивно наредят имената, те ще бъдат изпратени в централата за утвърждение, разясни за медията ни регионалният началник на Движение за права и свободи в Русе Дауд Ибрям. Възможно е и да има разбърквания, откакто минат всички процедури, добави още той.

ГЕРБ-СДС

За лидер на листата на ГЕРБ-СДС се спряга името на Десислава Атанасова, която бе отпред и на последните избори през предходната година. Областният водач на партията Георги Кръстев отново ще бъде в листата, само че може и да не е трети този път. Две нови лица се обрисуват в новата настройка на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили: Богдан Донев, началник на танцовия отбор „ Найден Киров “, който е допустимо да попадне даже в челната тройка; и доктор Росица Кръстева – началник на отделението по Нервни заболявания на УМБАЛ „ Медика Русе “, за която се чака да заеме 6-ата позиция. Петото място е за съдружния сътрудник Съюз на демократичните сили и за него още веднъж се гласи Румен Христов, водач на Съюз на демократичните сили, научи “Бряг” от свои източници.

Има Такъв Народ

Хората на Станислав Трифонов в Русе не афишират все още нито едно име, сподели общинският координатор Татяна Нахабедян, представена от в. "Бряг ". И при тях текат процедури, за имена можело да се приказва в последните дни за регистрация в РИК, чийто период е 30 август. В. „ Бряг “ в това време цитира свои източници, че отпред няма да има русенец, а ще бъде спуснат от горната страна. Очаква се да е от най-близкия кръг на Трифонов, с цел да е несъмнено, че ще има парламентарна група от най-малко 10 индивида, определени от цялата страна.

Демократична България

Подобна е обстановката и измежду хората на „ Демократична България “ (ДБ) в Русе. „ Очаква се демократично трите партии в Обединението да вземат решение за водачите на листи “, сподели за медията ни екоактивистът Иван Белчев. Дали отпред ще е русенец или ще е спусната от управлението друга персона, както бе с дипломата Стефан Тафров на предните избори, локалните от Демократична България още не знаят.

"Български напредък "

От листата на партията на Стефан Янев в Русе към този момент са известни две имена – координаторът на партията в Русе Красимир Иванов и синът на служебния министър на стопанската система Даниела Везиева - Иван Димитров. По неофициална информация лидер ще е Красимир Иванов, който е чиновник във компания "Приста ойл " в Русе. Както може да се чака, Иванов е обвързван с армията - приключил е военно учебно заведение. Работил е като офицер в Министерство на вътрешните работи, а по-късно и в Гранична полиция.

Синът на Везиева пък - Иван Марианов Димитров, който през октомври ще навърши 33 години, се занимава с бизнес, ръководи пет компании за комерсиална и консултантска активност. Бил е претендент за общински консултант от Съюз на демократичните сили на последните локални избори. Баща на две деца. Поддържа топли контакти с управлението на „ Български напредък “ в София. Дори контактувал с военачалник Янев непосредствено, без посредничеството на майка си, написа “Бряг”, цитирайки собствен източник. Вероятността да влезе в листата на избираемо място е доста огромна.

Вчера от „ Български напредък “ оповестиха и координаторите си на централно равнище за страната. За Русе, както и за градовете Велико Търново, Ловеч и Габрово, ще дава отговор Георги Самандов. Той бе за заместник-министър на енергетиката в първото служебно държавно управление с министър-председател Стефан Янев. От декември 2013 година до сегашния миг е шеф „ Енергийни пазари “ в компания от бранш енергетика. Преди това е работил като търговски представител и инженер-енергетик също в компании от системата. Притежава магистърска степен по електроенергетика и електрообзавеждане от Техническия университет в София. Самандов е един от съдружниците в енергийния търговец “Мост енерджи газ”, където има 10% дял. Самандов до неотдавна е бил и шеф “Енергийни пазари” в Мост Енерджи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР