Засега остава в сила ограничението за движение на журналисти в

...
Засега остава в сила ограничението за движение на журналисти в
Коментари Харесай

Движението на журналистите в парламента остава ограничено, било за тяхна сигурност

Засега остава в действие ограничаването за придвижване на публицисти в коридорите на Народното събрание, стана ясно от думите на ръководителя Цвета Караянчева.
Мярката е в действие от през вчерашния ден, а причините за налагането ѝ е попречване на скупчването на доста хора на лимитирано пространство, като предварителна защита против разпространяването на ковид. Това обаче принуди парламентарните кореспонденти да адресират петиция до Каранчева с искане да бъде възобновен естественият темп на тяхната работа, която се оказа мощно лимитирана след влизането в действие на възбраната.
„ Позволете ми с това да не се съглася и да не го позволи. Това е за ваша сигурност. Смесването на потоците може да докара до преместване на вируса “, изясни ръководителят на Народното събрание пред публицистите. „ Не мога да позволи придвижване по коридорите по този начин, както желаете. Много скърбя. Отговорността е обща, само че най-много е моя, тъй като аз съм принципал на това институция “, добави още тя.
Караянчева бе безапелационна, че мярката е в сходства с направените наставления от Кризисния щаб, който заседава всеки ден.
„ Моите наставления никога не са предпочитание да ограничим опцията българските жители, посредством вас, да схващат какво се случва в Народното събрание, както и да бъде лимитирана вашата активност. Всичко това е направено по отношение на рекомендациите на Оперативния спешен щаб, който заседава всеки ден. Аз съм се съобразила с тези условия “, увери тя и прикани: „ Когато се затварят граници на страни, ние би трябвало да бъдем виновни “.
Така репортерите не престават да работят затворени в една от залите в постройката на законодателния орган. Макар и оборудвана механически, от там те мъчно наблюдават протичащото се в пленарна зала и остават изцяло лишени от опцията да задават въпроси към народните представители. В същото време свободен достъп до постройката се оказва че имат сътрудници, водачи и други чиновници.
Едно от настояванията на публицистите бе да бъде въведен непоколебим пропусквателен режим на влизане в постройката, в това число посредством измерване на телесната температура.
„ Носителят на вируса може да бъде без температура. Едно замерване на температурата на входа на Народното събрание няма да даде действителната визия за положението на влизащия в постройката човек “, изрече подозрения Цвета Караянчева.
Председателят на Народното събрание съобщи, че ще помоли сътрудниците си от всички парламентарни групи "да се отзовават на всяко повикване от публицистите ".
"Ако някой се възпротиви, апелирам ви да ми кажете ", прикани тя представителите на медиите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР