Засега няма прогнози за повишение на цените на горивата, каза

...
Засега няма прогнози за повишение на цените на горивата, каза
Коментари Харесай

Валентин Златев: Не се очаква повишение на цените на горивата


Засега няма прогнози за покачване на цените на горивата, сподели ръководителят на Българската петролна и газова асоциация и общоприет шеф на "Лукойл България " Валентин Златев пред медиите, представен от Българска телеграфна агенция.
Цените на международните петролни пазари демонстрират, че има наклонност към леко повишаване, само че Златев не счита, че тя ще е забележителна. Според него бомбардировките в Сирия няма да се отразят съществено върху цените, само че се надява, че в тази ситуация здравият разсъдък ще победи и "Сирия няма да сервира повече изненади ".
Златев, който през днешния ден взе участие в конференция, отдадена на климатичните промени, разяснява, че е добре да се обмислят разновидности за декарбонизация. Според него този развой, в който и рафинериите ще създават по-екологични горива и моторите на колите ще стават по-екологични, ще бъде дълъг. Златев акцентира, че светът би трябвало да откри някаква опция на горивата, създавани от петрол. Той е на мнение, че това рано или късно ще се случи, само че няма да е толкоз бързо.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР