Засега изглежда, че Обединените патриоти (ОП) не са склонни да

...
Засега изглежда, че Обединените патриоти (ОП) не са склонни да
Коментари Харесай

Ще се възползват ли Патриотите от преотстъпената от Борисов квота в КРС

Засега наподобява, че " Обединените патриоти " (ОП) не са склонни да одобряват предлагането на премиера Бойко Борисов за " прегласуване " c на определените към този момент три нови попълнения в Комисията за контролиране на известията (КРС) и на мястото на единия член от ГЕРБ да сложат този на " Патриотите ". Предложението на Борисов изключва опцията да отпадне представителя на Движение за права и свободи, макар противоречивата му подготовка за поста, а единствено " заменка " сред ГЕРБ и Оперативна програма, с което на процедура се удостоверява чисто партийното спазаряване на местата в основния регулатор.

" Ние съблюдаваме законите, това за нас е затворена тематика, претендентите към този момент са определени ", разяснява народен представител от Оперативна програма пред Mediapool в четвъртък.

Въпреки това не е изключено да се стигне до нова процедура за попълване на парламентарната квота в КРС, при която да бъде определена точно номинацията на " Обединени патриоти ", които предходната седмица упрекнаха ГЕРБ и Движение за права и свободи в подмолни сделки за постовете в регулатора.

" Прегласуване ", за каквото приказва Борисов, е невероятно, тъй като към този момент в Държавен вестник са обнародвани решенията на Народното събрание, с които за зам.-председател бе определена издигнатата от ГЕРБ а Кристина Андонова-Хитрова, а за членове Анна Хаджиева (ГЕРБ) и Ердинч Хайрула (ДПС). Това е станало в брой 17 на Дъждовни води от 25 февруари.

Така, с цел да бъде " преотстъпена " една от квотите на ГЕРБ на Оперативна програма, остава опцията за предварително преустановяване на 5-годишния мандат на един от новоизбраните членове. В Закона за електронните известия са разказани опциите, с които това може да стане и наподобява в тази ситуация единственият използван вид е оставка. Тоест късмет да бъде изпълнена волята на Борисов има, в случай че поради думите му, или поради " съвет " Хаджиева или Хитрова решат да се отдръпват.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР