Засега гневът на популярни лоялни блогъри, мозъчни тръстове и политици

...
Засега гневът на популярни лоялни блогъри, мозъчни тръстове и политици
Коментари Харесай

Politico: Проблемите на Путин не са само на бойното поле frognews.bg

Засега гневът на известни лоялни блогъри, мозъчни тръстове и политици е ориентиран главно към висшето военно командване. Но Путин към момента би трябвало да работи внимателно пред лицето на този другояче необикновен ентусиазъм на противоречие. Ако той не реагира на недоволствата против своите командири, политическият напън може да се усили върху автократичния му режим.

В неделя Рамзан Кадиров, независимият и властнически водач на съветската Чеченска република, упрекна военното командване на Москва в " неточности “ в региона на Харков, където съветските войски бяха небрежно изтеглени от стратегически значимия град Изюм и Купянск, главен железопътен възел покрай границата с Русия.

" Ако през днешния ден или на следващия ден няма промени в тактиката за осъществяване на специфичната военна интервенция, ще би трябвало да отида при управлението на Министерството на защитата, при управлението на страната, с цел да обясня действителната обстановка на място “, сподели той в записано гласово изказване, оповестено в канала му в Telegram.

Собствените бойци на Кадиров имат неприятна известност, упреквани от украинците за зверствата в Буча при започване на войната. Чеченският водач обаче е важен, тъй като е персонално предан към Путин и е потвърдил своята подготвеност да ангажира силите си във войната. В момента Кадиров се явява фигурата на най-високо равнище, която намерено подлага на критика висшето управление на страната. Далеч обаче не е самичък. 

Сергей Марков, обвързван с Кремъл политически анализатор и някогашен парламентарист от ръководещата президентска партия " Единна Русия ", подлага на критика тържествата по случай годишнината на Москва в събота, по време на които Путин ненапълно сюрреалистично откри ново гигантско виенско колело преди нощна грандиозна заря сега, в който се появиха новините за украинските победи.

" Честванията в този момент наподобяват като политическа неточност. Еквивалент на празник по време на чума. Ясно е, че управляващите в Москва не желаеха да ги анулират, с цел да не всяват суматоха. Но присъединяване на президента още повече приказва за объркването на управляващите ", сподели политикът, който в предходни години пламенно поддържаше сепаратисткото придвижване в източната част на Донбас в Украйна.

Той също по този начин сподели, че фойерверките в Москва " в трагичния ден на тежко военно проваляне за Русия “ е трябвало да бъдат анулирани от управляващите, акцентирайки допустима щета за репутацията на Путин в очите на неговия електорат. 

превод и редакция: Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР