Засега Германия няма собствени терминали за получаване на втечнен газ.

...
Засега Германия няма собствени терминали за получаване на втечнен газ.
Коментари Харесай

Германия обяви готовността си да споделя газ със съседни страни

Засега Германия няма лични терминали за приемане на полутечен газ. Следователно Германия получава полутечен природен газ от Холандия, Белгия и Франция.

" Пазарът на газ към този момент е доста мощно контролиран на общоевропейско равнище. Никоя страна не може да бъде оставена сама. Ако Германия в този момент се пробва да запълни своите складове, тя не би трябвало да доставя единствено Германия, само че и прилежащите страни. При избрани условия Полша, Франция ще се нуждаят от нашата поддръжка и назад “, съобщи министърът на стопанската система Роберт Хабек преди съвещанието на Енергийния съвет на Европейски Съюз, съобщи Deutsche Welle.

Що се отнася до регулирането на пазара на равнище цяла Европа, то в действителност се усилва. По-рано Европейският парламент към този момент утвърди проекти за попълване на запасите от газ в страните от Европейски Съюз.

Установено е, че до 1 ноември 2022 година газовите складове в Европейски Съюз би трябвало да бъдат запълнени минимум на 80%. В същото време всички оператори за предпазване на газ ще преминат през нова наложителна сертификация, с цел да се отстранен рисковете от външно ръководство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР