Заседналият в скалите на Камен бряг товарен кораб Вера Су

...
Заседналият в скалите на Камен бряг товарен кораб Вера Су
Коментари Харесай

Корабът Вера Су изплава, започна операцията по изтеглянето му

Заседналият в скалите на Камен бряг товарен транспортен съд " Вера Су " изплава. Днес бяха трансферирани и последните 600 кубика от азотния тор, подправен с вода, което даде опция на плавателния съд да се издигне. Това улеснява изтеглянето на заклещения транспортен съд, което сега се прави от дребен влекач, съобщи БНР.

Операцията по претоварване бе обновена през днешния ден след 24-часова пауза. Рано тази заран стартира подготовката на борда на " Вера Су ", а по обяд започва изпомпването на последните 600 кубика карбамид, останали в хамбара за корабът да се повдигне още.

След 3 часа изпомпване, " Вера Су " очевидно се освободи, а на място пристигна влекач, който съумя да придвижи плавателния съд. Операцията продължава, като се работи с нараснало внимание.

След като хамбарът на " Вера Су " към този момент е изцяло празен, на процедура ново замърсяване няма по какъв начин да се получи.

Плановете на " Морска администрация " са корабът да бъде муден до Пристанище Варна. Очаква се това да отнеме към 18 часа.

През уикенда имаше несполучливи опити да стартира евакуиране на кораба. При първия от тях участваха два влекача, само че въжето се скъса. Впоследствие към тях се причисли и трети влекач, само че макар всички старания, " Вера Су " не помръдна.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР