Заседанието на Националния съвет на БСП се отлага за 10

...
Заседанието на Националния съвет на БСП се отлага за 10
Коментари Харесай

Социалисти бламираха провеждането на днешния Национален съвет на БСП

Заседанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия се отсрочва за 10 февруари, оповестяват от пресцентъра на партията, откакто то беше неодобрено от вътрешната съпротива на Корнелия Нинова.

Причините за непровеждането му са три, показват от партията:
Заради неприятното време в страната най-отдалечените делегации не са съумели да дойдат в точния момент.Част от членовете на Националния съвет са ангажирани през днешния ден по места с договаряния за състава на районните изборни комисии.Членове на Националния съвет, които са участвали, само че са отказали да се записват " за да провалят присъединяване на Българска социалистическа партия в идните избори ".
Следващата събота Българска социалистическа партия има Конгрес, който също провокира брожения вътре в левицата. Костадин Паскалев, който е част от опозиционното, разяснява.

" Надявам се да се посочи делегатският състав на конгреса, защото бяха направени поредност от безобразия ". Нинова е упреквана, че противоуставно са били отстранени делегати. Паскалев счита, че са отстранени сериозни към водачеството на партията гласове.

Очакваше се през днешния ден Националният съвет на Българска социалистическа партия да утвърди съдружната формула за присъединяване в парламентарните избори и да дефинира график за осъществяване на общински и районни конференции за номинации за депутати, както и на регионални препоръки за нареждане на листите по регион.

Трябваше да бъде изработен и доклад за свършеното от депутатите в 48-ото Народно заседание.

В " Денят стартира с Георги Любенов " Георги Свиленски от Българска социалистическа партия разяснява, че лидерският въпрос в Българска социалистическа партия не е на дневен ред и идният Конгрес ще бъде обикновен.

" Сергей Станишев освен, че няма, а може би не би трябвало да се кандидатира за водач на Българска социалистическа партия. Той е нанесъл много вреди на партията и е по-добре да си остане редови член. А и би трябвало да отговори за най-големия корупционен скандал в ПЕС, до момента в който беше ръководител. Проблемът с водачеството на Корнелия Нинова е, че не позволява от 7 години вътрешни и външни сили да съберат Българска социалистическа партия и ГЕРБ в ръководството. Това няма да ѝ го простят в никакъв случай ", сподели още Свиленски.

Свиленски беше сериозен и към участниците в новото ляво обединяване. Специално за Мая Манолова разяснява, че е тропала на вратата на Бойко Борисов, с цел да я направи омбудсман.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР