Заседанието на Националния съвет на БСП се отлага, съобщиха от

...
Заседанието на Националния съвет на БСП се отлага, съобщиха от
Коментари Харесай

„По три причини”: БСП отложи Националния си съвет

Заседанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия се отсрочва, оповестиха от партията. На него се очакваше левицата да направи доклад за свършеното по време на 48-ото Народно заседание, както и да разиска вероятната съдружна формула за идния избор.
Прочетете още
От Българска социалистическа партия прецизираха, че съвещанието се е отсрочило по три аргументи: „ Заради неприятното време в страната най-отдалечените делегации не съумяха да дойдат в точния момент. Част от членовете на Националния съвет са ангажирани през днешния ден по места с договаряния за състава на районните изборни комисии. Имаше членове на Националния съвет, които участваха, само че отхвърлиха да се записват за да провалят присъединяване на Българска социалистическа партия в идните избори ”, обясниха от партията.
Междувременно стана ясно, че над 60 делегати са отстранени от състава на конгреса на Българска социалистическа партия, който ще се организира идната събота и неделя. Това разясниха пристигналите за отсрочения Национален съвет на Българска социалистическа партия Кирил Добрев и Костадин Паскалев. 
Българска социалистическа партия свика Национален съвет, на който депутатите от парламентарната група на коалиция " Българска социалистическа партия за България " да създадат доклад за свършеното от тях в 48-ото Народно заседание. Партийният конгрес също по този начин ще дефинира график за провеждането на общински и районни конференции за номинации за депутати, както и на регионални препоръки за нареждане на листите по региони. Очаква се повече яснота за съдружната формула за присъединяване в идните парламентарните избори.
Костадин Паскалев  се надява да се посочи делегатския състав на конгреса на Българска социалистическа партия: " Това е противоуставно, тъй като според устава те могат да бъдат отстранявани, единствено в случай че са напуснали земния си път, в случай че са напуснали партията и са в трайна неспособност да вземат присъединяване в партийния живот. Няма такива обстановки с тези хора, които са отстранени ".  Кирил Добрев  поясни, че обстановката е скандална:  " Конгресът може да направи всичко. Те, моите сътрудници, които през днешния ден по всички студия обясняваха, че тази тематика не е настояща, мога да им кажа единствено, че конгресът може да закрие Българска социалистическа партия. Има такива функционалности. Може и да отнеме пълномощията на Корнелия Нинова да бъде ръководител, по този начин, че от Конгресът може да се чака всичко  и да бъдат напрегнат идната седмица ". Коалицията на Българска социалистическа партия ще остане същата, само че ще има разбъркване на листите, това разяснява преди съвещанието на Народно събрание на БСП  Филип Попов . Той добави, че ще има поредност от съвещания до предварителните избори.   " Предстои още. Няколко национални съвета ще имаме най-вероятно. На тях ще се дефинират и водачите, и местата на съдружните сътрудници, на гражданските квоти. Всичко ще бъде изпълнено в законоустановения период ". 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР