Заседанието на Народното събрание беше прекратено след скандал между ПП-ДБ

...
Заседанието на Народното събрание беше прекратено след скандал между ПП-ДБ
Коментари Харесай

Петков отиде в стаята на "Възраждане" в НС, за да се изясни с Костадинов, но беше изгонен

Заседанието на Народното събрание беше прекъснато след скандал сред ПП-ДБ и " Възраждане ". След като Народното събрание одобри депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски да стане член на Комисията по конституционни въпроси, депутатът от Политическа партия Явор Божанков се опита да направи изявление от трибуната. Той обаче беше обкръжен от представители на " Възраждане " и не му бе дадена опция да приказва.

Скандалът в пленарната зала се придвижи в коридорите на Народното събрание. Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков упрекна депутатите от " Възраждане ", че с отхвърли да гласоподават на процедура са помогнали депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски да стане член на Комисията по конституционни въпроси. Петков отиде в стаята на " Възраждане ", с цел да се обясни с водача на партията Костадин Костадинов да не прекъсва изявления на депутати от ПП-ДБ. 

Резултатът -  беше изпъден пред микрофони и камери. След разпрата Костадинов разяснява:

" Тези хора, които имат договореност с Движение за права и свободи, какво желаят да ни кажат на нас? Хората, които направиха през вчерашния ден държавен прелом. Ние през вчерашния ден ясно и изрично казахме - това държавно управление ние не го признаваме. Лицето Петков, обвиненият Петков влиза в нашата стая и аз му споделям: Водим диалог, в случай че обичаш, излез и ще приказваме извън. Той споделя - няма да изляза ".

И още: " Няма да допуснем лицата Божанков и Пейков да излязат да приказват на тази естрада, тъй като те се делегитимираха със своите простащини ", сподели Костадинов.

Отговорът на Кирил Петков:

" Никой няма право да цензурира изявата на български депутат от трибуната на Народното събрание. Независимо какъв брой невъзпитани и дебелашки са техните обноски, аз желая да ги уведомя, че това, което вършат, е погрешно, противоконституционно ".

След възобновяване на съвещанието няколко депутати от " Възраждане " получиха наказване " неодобрение ", работата обаче не беше възобновена. Затова Костадин Костадинов беше отхвърлен от съвещанието. След като това също не оказа помощ за потушаване на напрежението, ръководителят на Народното събрание Росен Желязков закри съвещанието.
По обявата работи: Мария Йорданова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР