Заседанието на Народното събрание бе открито с минута мълчание в

...
Заседанието на Народното събрание бе открито с минута мълчание в
Коментари Харесай

Народното събрание преклони глава пред всички онези, които с живота си са платили нашата свобода през 1876 година

Заседанието на Народното събрание бе намерено с минута безмълвие в памет на жертвите на Априлското въстание. Предложението бе направено от ПГ на " Възраждане ". Депутатите се изправиха на крайници и сведоха глави след апела на ръководителя Никола Минчев.

" На днешният ден през 1876 година в Копривщица е гръмнала първата пушка и е избухнало Априлското въстание. То е подготвяно дълго от революционерите и чакано дълго от българския народ. Осъществено е със мъжество и религия в постигането на заветната цел.

Априлското въстание не реализира задачата си, само че отдадеността и храбростта, с които нашите предшественици са се опълчили против цяла империя ще се помнят, до момента в който я има България ", съобщи Никола Минчев.

 Росица Кирова, Мирослав Иванов, Никола Минчев Росица Кирова, Мирослав Иванов, Никола Минчев Източник: Zonanews
Председателят на Народното събрание изтъка, че въстанието е било една от най-решителни крачки на нашия народ, в която декларира решителност за възобновяване на страната и да отхвърли тиранията. " Длъжни сме да преклоним глава пред всички тези, които с живота си са платили нашата независимост.

Онези, които със смелостта и куража си са впечатлили целия свят и направиха по този начин, че през днешния ден да има българска страна, знаме, парламент. Нека е безконечна паметта на всички, които са изгубили живота си, с цел да я има България! Нека сме почтени техни наследници ", прикани ръководителят на Народното събрание.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР