Зърнопроизводителите от Сливенска област засега няма да протестират по примера

...
Зърнопроизводителите от Сливенска област засега няма да протестират по примера
Коментари Харесай

Георги Радев: За проблема с безконтролния внос на украинското зърно апелирахме още миналата есен

Зърнопроизводителите от Сливенска област към този момент няма да стачкуват по образеца на сътрудниците си от Северна България, които изкараха тежките машини на пътя с искане за прекъсване на вноса на селскостопанска продукция от Украйна. Това съобщи Георги Радев- заместник-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите и ръководител на Сдружение на земеделските производители „ Хаджи Димитър “ Сливен.

" Според нас, в този момент, в тази нестабилна политическа конюнктура, без постоянен кабинет, триумфът на сходни частични протестни дейности, е под въпрос. За казуса с безконтролния импорт на некачествено украинското зърно и превръщането на българската продукция в неконкурентоспособна, ние алармирахме още през септември предходната година, когато излязохме на митинг. Сега за жалост, нашите тогавашни опасения са факт-колегите са на крачка от банкрути, качественото българско зърно залежава в складовете, не може да се продаде тъй като няма на кого, а и цената е оскъдна. Ако НАЗ като национална организация реши, че ще излезем на митинги в цялата страна, тогава сме подготвени да отстояваме правата си и да защитим прехраната си ", разяснява Радев.

" Проблемът със застояващото в складовите бази миналогодишно зърно ще стане още по-голям единствено след няколко месеца когато земеделците ще стартират да прибират новата годишна продукция и няма да има къде да я запазят.В момента по складовете в Сливенско има минимум 50 хиляди тона пшеница която стои, няма на кой да се продаде, а след три месеца ще влезем в беритба и не знаем какво ще става ", разгласи ощепредседателят на Сдружение на земеделските производители „ Хаджи Димитър “.

Състоянието на есенниците в Сливенска област той дефинира като не отчайващо, само че не е доста положително и разясни, че все още пшеницата се продава за към 0,48-0,49 лева./кг. и продължава да пада, което ще е единствено в ущърб на стопаните.

Чуйте.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР